Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Biyoloji Ez-De Yayıncılık

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 78 Cevapları Ez-De Yayıncılık

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Ez-De Yayıncılık Sayfa 78 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 78 Cevapları Ez-De Yayıncılık

1665 yılında bir İngiliz bilim insanı olan Robert Hooke (Rabırt Huk) tarafından hücre keşfedilmiştir. Hooke, basit bir mikroskopla, şişe mantarından aldığı kesiti incelemiş ve gözlemlediği petek şeklindeki boş odacıkların her birine hücre (cellula) adını vermiştir ). Onun hücre adını verdiği yapılar gerçekte şişe mantarının ölü hücre çeperleriydi Hooke’un çalışmalarının devam ettiği yıllarda Antonie van Leeu- wenhoek (Antoni van Lövenhuk) geliştirdiği mikroskopla ilk kez mikroskobik canlıları gözlemlemiştir. Leeuwenhoek ayrıca insan kan hücrelerini ve spermleri de incelemiştir. Leeuwenhoek’un geliştirdiği mikroskopla yapılan incelemelerde hücrenin iç yapısında neler bulunduğu anlaşılamamıştır. Çünkü o dönemde kullanılan mikroskop hücredeki yapıları gösterebilecek kadar gelişmiş değildi. 1830 yılında bir mikrometreyi ayırt etmeyi sağlayacak mercekler geliştirilmiş ve bu sayede hücre ile ilgili daha detaylı incelemeler yapılmıştır. İngiliz botanikçi olan Robert Brown (Rabırt Bıravın), geliştirilen mercekleri tütün bitkisinin hücrelerini incelemede kullanmış ve bu hücrelerde çekirdek olarak tanımladığı yapıyı keşfetmiştir.

ARAŞTIRALIM

1665 yılında hücre ile ilgili bilgilere ulaşılmasına rağmen bu incelemelerin geliştirilmesi yüzyıldan daha fazla bir zaman almıştır. Bu incelemelerin neden bu kadar zaman aldığını araştırınız.

  • Cevap: Teknolojik gelişmeler hücre ile ilgili bilgilere ulaşmamızı etkilemiştir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hücre ile ilgili daha fazla bilgiye sahip olduk.

9. Sınıf Ez-De Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 78 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
clap
1
sad
1
unlike
1
angry
0
happy
0
love
0
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!