Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Biyoloji Kavram Öğretimi Kitabı

9. Sınıf Biyoloji Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 236

“9. Sınıf Biyoloji Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 236” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 236

2. Aşağıdaki görselde verilen canlılardan hangileri sürüngen sınıfında yer almaz? Gerekçesiyle açıklayınız.

  • Cevap: Toprak solucanı, omurgasız hayvanlar sınıfında yer alır. Ağaç kurbağası, bacaksız kurbağa, yılan balığı, semender ve ateş semenderi ise omurgalı hayvanlar sınıfında yer alan iki yaşamlı canlılardandır. Geko, zehirli engerek ve su yılanı ise sürüngenler sınıfından örneklerdir.

2. Yönerge: Sürüngenleri kurbağalardan ayıran özellikler aşağıdaki metinde verilmiştir. Metinden yararlanarak soruyu cevaplayınız.

Sürüngenlerle iki yaşamlı canlılar birbirleriyle çok karıştırılır. İki yaşamlılar denince akla ilk gelen canlı, kurbağalardır. Bu canlılar hem kara hem de sucul ortama uyum sağlamışlardır. Kurbağalar düşmanlarından korunmak için çok değişik renklere sahip olabilirler. Başkalaşım geçiren iki yaşamlıların larvaları suda gelişirken ergin dönemleri kara yaşamına uyumludur. Larva döneminde, solungaç solunumu; ergin dönemde ise deri ve akciğer solunumu yaparlar. Soğuk kanlı olan bu canlıların birçoğu kış uykusuna yatar. Genellikle üreme döneminde suya geçerek sperm ve yumurtayı suya bırakırlar, dış döllenme ve dış gelişme ile çoğalırlar.

3. Aşağıda tanılayıcı dallanmış ağaç tekniğinde bir soru verilmiştir. İlk ifadeden başlayarak doğru ya da yanlış olduğuna karar verip doğru çıkışı işaretleyiniz. Sadece bir çıkıştan çıkabileceğinizi unutmayınız.

  • Cevap: Kış uykusuna yatan hayvan türlerinin hepsi sürüngendir (Y). Sürüngenlerin bütün türlerinde akciğer solunumu görülür (D). Sürüngenler üremek için suya ihtiyaç duymazlar (Y). 6. Çıkış.

9. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 236 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!