Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Biyoloji Kavram Öğretimi Kitabı

9. Sınıf Biyoloji Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 60

“9. Sınıf Biyoloji Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 60” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 60

Enzimler canlılarda gerçekleşen biyokimyasal reaksiyonların aktivasyon enerjisini düşürerek reaksiyonları hızlandırır ve reaksiyonlardan değişmeden çıkarlar. Enzimler canlı hücreler tarafından sentezlenen protein yapılı organik moleküllerdir. Enzim, tepkimenin sonunda hiç değişmeden çıkar ve tekrar başka bir tepkimeyi başlatır. Aşağıdaki şekil dikkatlice incelendiğinde enzimin tepkime sonunda değişmeden çıktığı görülür.

1. Aktivasyon enerjisini nasıl tanımlarsınız?

  • Cevap: Kimyasal reaksiyonların gerçekleşmesi için gerekli olan minimum enerji miktarına aktivasyon enerjisi denir.

2. Enzim varlığındaki aktivasyon enerjisi ile enzim yokluğundaki aktivasyon enerjisi arasında nasıl bir ilişki vardır? Bu ilişkiyi matematiksel bir denklemle nasıl gösterebilrsiniz?

  • Cevap: 

Enzim varlığındaki aktivasyon enerjisi=x
Enzim yokluğundaki aktivasyon enerjisi=y
aralarındaki ilişki y – x > 0 denklemi ile ifade edilebilir.

3. Aktivasyon enerjisi ve enzim arasındaki ilişkiyi nasıl açıklarsınız?

  • Cevap: Bir enzim, tepkimenin gerçekleşmesi için aşılması gereken enerji yokuşunu azaltır ve tepkimeyi hızlandırır. Aktivasyon enerjisi tepkimenin gerçekleşmesi için çok önemlidir. Bu engeli aşmak için en uygun seçenek enzimin varlığıdır. Enzimlerin kullanılmadığı tepkimeler çok yüksek sıcaklıklarda gerçekleşir, hücreler ise yüksek sıcaklığa dayanamazlar ve yapıları bozulur. Enzimler tepkimelerin gerçekleşeceği sıcaklık derecesini düşürerek hücrelerin yapısının bozulmasını önler.

9. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 60 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!