Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları

9. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 141

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 141 Cevapları Meb Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 141

Tek hücreli organizmalar, Antoine van Leeuwenhoek tarafından 1674’te keşfedildiğinde özelliklerine göre bitkiler veya hayvanlar âleminden birine dâhil ediliyordu. 19. yüzyılın ortalarına gelindiğinde Linnaeus tarafından önerilen iki âlemli sınıflandırma sistemi, birçok kişi tarafından yetersiz ve karmaşık bulunmaya başlanmıştır. 1866 yılında tek hücreli organizmaları gruplandırmak için pro- tistler olarak adlandırılan üçüncü bir âlem daha önerilmiştir. Pro- karyot-ökaryot ayrımı o dönemde yapılmadığından tüm tek hücreli organizmalar protistler içerisine dâhil edilmiştir.

Elektron mikroskobunun icat edilmesi ile birlikte prokaryot ve ökaryot hücreler arasındaki farklılıklar belirginleşti. 1938 yılında bitkiler ve hayvanlar âlemi dışında prokaryot tek hücreli canlıların grup- landırıldığı bakteri âlemi ile ökaryot tek hücreli canlıların gruplandırıldığı protistleri içine alan dört âlemli bir sınıflandırma yöntemi önerildi.

Protistler ve bitkiler âlemi arasında sayılan mantarların durumu değerlendirilmemişti. Protistler karmaşık bir âlemdi. Önerilen sınıflandırma modeline mantarlar adı altında beşinci bir âlem daha ilave edildi. 1969’da önerilen beş âlemli sınıflandırma sistemi; hızla yaygınlaşarak standart hâle geldi ve bu sınıflandırma bazı iyileştirmelerle günümüzde de hâlâ kullanılmaktadır. Bu sınıflandırma modelinde dikkate alınan temel ölçüt canlıların beslenme farklılıklarıdır.

1970’li yıllarda gen dizilimlerinin karşılaştırılarak ve küçük riboza- mal RNA parçacıkları kullanılarak arkeler tanımlanmıştır (Görsel 3.7). Böylece canlılar bakteri, arke ve ökaryotlar olmak üzere üç ana gruba ayrılmıştır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 141 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!