Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 7

9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 7 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 7

Aşağıdaki görsellerden ve açıklamalardan yola çıkarak soruyu cevaplayınız.

Amazon Havzası, görülen yüksek sıcaklıkların yanı sıra düzenli ve bol yağış alması nedeniyle dünyanın en gür bitki örtüsüne sahip yeridir. “Tropikal yağmur ormanları” olarak da adlandırılan bu bölgede insanlar, doğal çevre ile uyumlu yaşamaktadır. En önemli geçim kaynağı toplayıcılık (kakao, muz vb.) ve avcılıktır.
Arabistan Yarımadasının iç kesimlerinde aşırı kuraklık ve yüksek sıcaklık şartları hüküm sürmektedir. Buna bağlı olarak bölgede temel geçim kaynağı hayvancılık ve suyun yeterli olduğu alanlarda (vaha) tarımsal faaliyetlerdir. Ayrıca bu bölgede insanlar, deve yününden veya keçi kılından yapılan ve kolayca taşınabilen çadırlarda yaşamakta; temel besin maddesi olarak da hurma, süt ve süt ürünlerini (peynir, yağ vb.) tüketmektedir. Çöl şartlarının etkili olduğu yarımadada deve, beslenmenin yanı sıra ulaşım ihtiyacının karşılamasında da ayrı bir öneme sahiptir.
Rusya’nın kuzeydoğusunda insanlar, doğal çevreye uyumlu ve göçebe olarak yaşamlarını sürdürmektedir. Bölgede temel geçim kaynağı ren geyiği bakıcılığı ve balıkçılıktır. Yağlı ve protein ağırlıklı hayvansal besinler tüketen bölge insanı, kalın ve kürklü kıyafetleri tercih eder.
Hindistan’ın Ganj Havzası’nda muson yağmurlarına bağlı olarak çeltik (pirinç) üretimi yaygındır. Pirincin ana vatanı olarak görülen bölgede ürün çeşitliliğinden pek fazla bahsedilemez. Genellikle benzer ve kısıtlı türdeki ürünlerle beslenmek zorunda kalan bölge insanı, sıcaklıkların yıl boyunca yüksek olması nedeniyle ince ve serin tutan kıyafetleri tercih eder.

1.) Dünyanın farklı bölgelerindeki insanların yaşam tarzlarının farklılık göstermesinde, bölgelerin hangi doğal ortam özellikleri etkili olmuştur? Açıklayınız.

  • Cevap: 1. bölgede yüksek sıcaklık ve yağış, tropikal ormanların varlığı, su kaynaklarının bol olması, 2. görselde soğuk iklim şartları, zeminin kar ve buzla kaplı olması, 3. görselde, kuraklık, yüksek sıcaklık, su yetersizliği, 4. görselde, muson yağışları, yüksek sıcaklık, su kaynaklarının bol olması gibi doğal ortam özellikleri etkili olmuştur. Görsellerde görülen farklı doğal ortam özellikleri insanların yaşam tarzının farklılaşmasına neden olmuştur. Bu kapsamda 1. görselde avcılık ve toplayıcılığın yaygın olması, 2. görselde, kalın giysiler kullanılması, hayvansal besinler tüketilmesi, 3. görselde göçebe yaşam tarzının varlığı, hurma, süt ve süt ürünleri tüketilmesi, ulaşım aracı olarak develerin kullanılması, 4. görselde pirinç tarımının yapılması ve temel gıda ürünü olması, kıyafetlerin ince ve serin turacak nitelikte olması mekana ait farklı doğal ortam özelliklerinin insanların yaşam tarzına etkisidir.

9. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 7 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!