Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Coğrafya Gün Yayınları

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 146 Cevapları Gün Yayınları

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 146 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 146 Cevapları Gün Yayınları

A. GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YERLEŞMELER

İlk insanlar, avcılık ve toplayıcılıkla geçindikleri için belirli bir yere bağlı olarak yaşamıyorlardı. Fakat bu dönemde de insanlar başta mağara olmak üzere bazı doğal barınaklara sığınmış ve buraları yaşam alanı olarak kullanmışlardır. İnsanların avcılık ve toplayıcılıkla yaşamlarını sürdürdüğü ve Paleolitik olarak adlandırılan bu döneme ait bazı kalıntılara mağaralarda rastlanmaktadır. İnsanlık tarihi açısından önemli gelişmelerden biri tarıma başlamak olmuştur. Çünkü tarımla birlikte insanlar, belirli bir yere bağlı olarak yaşamaya başlamışlardır (Fotoğraf 2.1). İnsanlar tarıma bağlı olarak yerleşik hayata geçtikleri için ilk yerleşme yerleri tarıma elverişli su kenarları olmuştur. Bu nedenle yeryüzündeki ilk yerleşmelere ait kalıntılara Sarıırmak, Gökırmak, Ganj, İndus, Nil, Fırat ve Dicle gibi nehirlerin kenarlarında rastlanır (Harita 2.1).

Tarımla birlikte hayvanları evcilleştiren insanlar, çeşitli malzemelerden evler yapmış (Fotoğraf 2.2), dış saldırılara karşı korunmak için bu evleri birbirine yakın alanlara kurmuşlardır. Böylece ilk yerleşme çekirdekleri oluşmuş, bu yerleşmeler zamanla köylere dönüşmüştür.
Tarımsal üretim ve yerleşik hayatla birlikte yaşam koşulları iyileşmiş, dünya genelinde nüfus ve üretimin artmasına bağlı olarak yerleşim birimlerinin sayısı çoğalmış, yerleşim birimleri büyümüş ve ilk şehirler ortaya çıkmıştır. Bu yerleşim birimlerindeki başlıca ekonomik etkinlikler tarım, hayvancılık, ticaret ve çanak çömlek yapımcılığıydı.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 146 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
angry
1
clap
1
love
0
happy
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!