Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Coğrafya Gün Yayınları

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları Gün Yayınları

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 164 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları Gün Yayınları

Güneydoğu Anadolu’da yerleşmelerin dağılışı, diğer yerlere göre farklılık gösterir. Yükseltisi fazla olan yerlerde Türkiye genelinde yerleşim birimleri az iken Güneydoğu Anadolu’da fazladır. Bunun nedeni Güneydoğu Torosların daha çok yağış almasıdır. Diyarbakır (Fotoğraf 2.31) ile sanayinin gelişmiş olduğu Gaziantep, hızla büyüyen yerleşim birimlerindendir. Karacadağ’dan Suriye sınırına kadar olan kurak alanlar, yerleşim birimlerinin az olduğu yerlerdir.

Doğu Anadolu, ülkemizde yerleşmelerin az olduğu alanlardandır. Yükseltinin fazla oluşu, karasallık ve dağlık alanların geniş yer kaplaması, Doğu Anadolu’da yerleşmelerin az oluşunun başlıca nedenleridir. Bu kesimde yerleşmelerin büyük bir kısmı, tarıma elverişli olan alçak ovalarda toplanmıştır.

İç Anadolu’da yerleşmelerin önemli bir kısmı, daha fazla yağış alan kuzey kesimlerde toplanmıştır. Obruk, Cihanbeyli, Haymana ve Bozok platoları ile Tuz Gölü çevresi yerleşim birimlerinin az olduğu yerlerdir. Ankara, Eskişehir, Konya (Fotoğraf 2.32) ve Kayseri, İç Anadolu’daki büyük yerleşim birimleridir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 164 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!