Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Coğrafya Gün Yayınları

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 178 Cevapları Gün Yayınları

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 178 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 178 Cevapları Gün Yayınları

b. Beşerî Şekilsel Bölgeler

Beşerî bölgeler insan etkinlikleriyle ortaya çıkmış bölgelerdir. Bunların başlıcaları nüfusa, yerleşmeye, ekonomik etkinliklere, kültürel ve siyasi yapılanmaya bağlı bölgelerdir. Nüfus bakımından dünyayı üç ana bölgeye ayırabiliriz: sık, seyrek ve orta derecede nüfuslanmış bölgeler. Çöller, kutup bölgeleri ve yüksek dağların zirveleri seyrek nüfusludur. Tarıma ve yerleşmeye elverişli alanlar ile sanayileşmiş yerler sık nüfuslu bölgelerdir.

Yeryüzü yerleşme bakımından da bölgelere ayrılmaktadır. Yaşamaya az elverişli alanlar, aynı zamanda yerleşmelerin de az olduğu bölgelerdir. Yerleşmelerin çok olduğu bölgeler ise yaşamaya elverişli yerlerdir. Yerleşim birimleri kır ve kent bölgeleri olmak üzere de bölgelere ayrılmaktadır.

Nüfus yoğunluğuna göre Türkiye’yi yoğun, seyrek ve orta derecede nüfuslanmış bölgeler olmak üzere sınıflandırabiliriz. İstanbul yoğun, Tunceli seyrek, Aksaray ise orta derecede nüfuslanmış bölgelerdendir. Bunların yanı sıra Türkiye, belirli nüfus yoğunluğu aralıklarına göre de bölgelere ayrılabilmektedir (Harita 3.4).Ülkemizi, yerleşme bakımından kır ve kent yerleşme bölgesi olmak üzere iki bölgeye ayırabiliriz. Buna göre İstanbul kent, Artvin’in köyleri ise kırsal yerleşme bölgesinde yer almaktadır.

Kırsal yerleşmeler, toplu ve dağınık yerleşme bölgeleri olmak üzere iki bölgeye ayrılmaktadır. Doğu Karadeniz, kırsal yerleşmeler için dağınık yerleşme bölgesidir. Buna karşın Konya ise toplu yerleşme bölgesinde yer almaktadır.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır. 

9. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 178 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!