Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Coğrafya Gün Yayınları

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 201 Cevapları Gün Yayınları

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 201 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 201 Cevapları Gün Yayınları

de yaşayan canlı türlerini yok etmektedir (Fotoğraf 4.18). Örneğin dünyadaki karaların %31’ini ormanlar kaplar. Ağaçlandırma çalışmalarına rağmen ormanlar her yıl azalmaya devam etmektedir.
Besinlerimizin kaynağı olan bitkiler; suyu, toprağı ve havayı kullanarak yaşar. Bu ortamların kirlenmesi, bitkilere zarar vermekte, bitkiye geçen zararlı maddeler ise besin zinciri yoluyla diğer canlılara geçmektedir.

Bazı arazilerin tarıma açılmasıyla o zamana kadar o topraklarda yaşayan bitki ve hayvan türlerinin yaşama ortamı yok edilmektedir. Ayrıca tarım alanında kullanılan bazı ilaçlarla o çevredeki birçok canlı türü yok olmaktadır. Hızlı nüfus artışına bağlı olarak yerleşim birimlerinin sayısı artmakta, mevcut yerleşim birimlerinin alanı genişlemektedir. Böylece doğanın görünümü değişmekte, birçok canlının yaşam alanı yok edilmektedir. Sanayi kuruluşlarından sulara bulaşan kimyasal atıklar birçok balık (Fotoğraf 4.19) ve kuş türüne zarar vermektedir.

Bunları Biliyor musunuz?

Kelaynak Kuşlarının Sayılarının Azalmasının Nedenleri

Çöl çekirgelerine karşı uçakla yapılan yoğun zirai ilaç tespit edilmiştir. Diklorodifeniltrikloretan (DDT) uygulaması ile Türkiye, Suriye ve Fas’taki kelaynak populasyonuna en büyük darbe vurulmuştur. Bu ilaçlama ile 700 çiftten fazla kelaynak ölmüştür. Kurtulanlar ise ilacın etkisinden dolayı birkaç sene yumurta verememiş, çıkan yavrular ise yumurtadan sağlıksız çıkmıştır.
Avcılar tarafından avlanılması, kelaynakların beslendiği bozkırların ve geleneksel tarım yapılan arazilerin yok olması, Birecik ve Karkamış barajlarının yapımı için nehir yatağının kazılması sebebiyle beslenme alanlarının yok olması, yiyeceklerinin azalması, barajların nem ve yağışa neden olması, dolayısıyla kurak alanları tercih eden kelaynakların sayılarının azalmasına neden olmuş olabilir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 201 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!