Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları Gezegen Yayıncılık

9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 29 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Kur an dan Mesajlar: İsrâ Suresi 36. Ayet ve Mülk Suresi 23. Ayet

Kur’an-ı Kerim, Yüce Allah’ın (c.c.) insanlığa gönderdiği son ilahi vahyidir. Kur’an, insanı Allah, evren, diğer varlıklar hakkında bilgilendirir. Bunlarla ilişkilerinin nasıl olması gerektiği hususunda evrensel mesajlar verir. Kur’an-ı Kerim’in her ayetinde düşünen insan için bir mesaj vardır. Kur’an’da verilen mesajlardan biri de bilginin kaynakları ve bunların doğru kullanılmasıyla ilgilidir. Kur’an’da bu konuda pek çok ayet vardır. Bunlardan ikisi İsrâ suresinin 36. ayeti ile Mülk suresinin 23. ayetidir. İsrâ surenin 36. ayetinde bilgi, bilgi elde etme yolları ve bilginin getirdiği sorumluluğa değinilir. Bu ayette Yüce Allah (c.c.) şöyle buyurur: “Hakkında bilgin bulunmayan şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve gönül, bunların hepsi ondan sorumludur.”

Öğrenelim

İsrâ suresi, Kur’an-ı Kerim’in on yedinci suresidir. Mekke’de inmiştir. Yüz on bir ayettir. Adını birinci ayette geçen ve “gece yolculuğu yapmak” anlamına gelen “esra” kelimesinden alır. İsrâ suresinde yer alan başlıca konular şunlardır: İsrâ olayı, bazı toplumların kötülükleri sebebiyle uğradıkları son, Kur’an-ı Kerim’den önceki ilahi kitaplarda da bulunan temel dinî ve ahlaki buyruklar, yeniden dirilmenin mümkün olduğu ve ahiret sorumluluğu, Allah’ın kuşatıcı ilmi, ilk insanın yaratılışı, şeytanın isyanı, insanın seçkin bir varlık oluşu, ibadet ve namaz, Kur’an’ın önemi, müşriklerin inatçılığı, müminlerin itaatkârlığı.

İslam dini, doğru kararlar alınıp doğru davranışlarda bulunulabilmesi için her hususta bilgiye dayalı olarak hareket edilmesini ister. İnsan ya duyup gördükleriyle ya da akıl ve vicdanıyla karar verip hareket eder. Başka bir ifadeyle kişinin bilgileri habere, gözleme veya akla dayanır. İşte İsrâ suresinin 36. ayetinde bu bilgi kaynaklarının doğru kullanılması gerektiği, insanın bunlardan sorumlu olduğu belirtilir. Özellikle insan ilişkilerinde kişinin hiçbir fikir ve bilgi sahibi olmaksızın konuşması, yalancı şahitlik yapmasına, başkasına iftira atmasına yol açabilir. Bu durum toplumsal huzur ve güveni zedeler.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 29 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
4
unlike
2
angry
1
happy
1
love
1
sad
0
clap
0
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!