Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları Gezegen Yayıncılık

9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 54 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları Gezegen Yayıncılık

ve üzerinde rastgele konuşmaz. Kur’an-ı Kerim’de bu hususta şöyle buyrulur: “De ki: Size, (yaptıkları) işler bakımından en çok ziyana uğrayanları bildirelim mi? (Bunlar) iyi işler yaptıklarını sandıkları hâlde, dünya hayatında çabaları boşa giden kimselerdir. İşte onlar, Rab’lerinin ayetlerini ve ona kavuşmayı inkâr eden, bu yüzden amelleri boşa giden kimselerdir ki biz onlar için kıyamet gününde hiçbir ölçü tutmayacağız. İşte, inkâr ettikleri, ayetlerimi ve resullerimi alaya aldıkları için onların cezası cehennemdir.”Dikkat edilirse bu ayetlerde, ayetleri inkâr edenler ile alaya alanlar aynı kategoride ifade edilmiştir. Yani bir ayeti inkâr ile onu küçümsemek ve alaya almak aynı anlamı ifade eder.

Bu yüzden imanın geçerli ve mümin olabilmenin şartlarından biri de hiçbir dinî hükmü küçümsememek ve alay konusu yapmamaktır. Mümin kişi, Yüce Allah’ın rahmetinden ne ümitsiz ne de emin olmalıdır. Mümin, korku ve ümit arasındaki kişidir. İmanına güvenerek cennete girerim diye emin olmamalıdır. Yine çok günahım var cehenneme atılırım diye ümitsizliğe düşüp Yüce Allah’ın (c.c.) rahmetinden ümidini kesmemelidir. Bu tür bir tutum, kişinin imanını kaybetmesine neden olabilir. Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulur: “…Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Çünkü kâfirler topluluğundan başkası Allah’ın rahmetinden ümit kesmez.”Sonuç olarak İslam’da imanın geçerli olabilmesi ve kişiyi ahirette ebedi kurtuluşa götürebilmesi için zikredilen şartları taşıması gerekir. Kişi bu şartlara uyduğu takdirde hem dünyada hem de ahirette kazançlı çıkacaktır.

Etkinlik

Kişinin imanın geçerliliğini sağlayan şartları şema hâlinde belirtiniz. Oluşturduğunuz şemayı arkadaşlarınızla değerlendiriniz.

  • Cevap:

İmanın insanın hür iradesiyle yaptığı bir tercih olmalı, baskı ve tehditle veya yaşamdan ümit kesildiği bir koşulda olmamalıdır. “Artık o çetin azabımızı gördükleri zaman `Allah’a inandık ve O’na ortak koştuğumuz şeyleri inkar ettik’ derler. Fakat azabımızı gördükleri zaman imanları kendilerine bir fayda vermeyecektir. Allah’ın kulları hakkında süregelen kanunu budur. İşte kafirler burada hüsrana uğramışlardır” (el-Mü’min 40/84-85) buyrulmuştur.

Mümin kişinin, imanın şartlarından birini inkâr edecek tutum ve davranışlara sahip olmamalıdır.

İman eden kişi; Allah’ın (c.c) rahmetinden ümidini kesmemelidir ve aynı şekilde iman etmiş olmanın rehavetiyle fazlaca rahat olmamalıdır. Yüce Mevlamız şöyle buyurur: “Doğrusu kafirlerden başkası Allah’ın rahmetinden ümit kesmez” (Yusuf 12/87), “Fakat büyük zararı göze alanlar topluluğundan başkası Allah’ın azabından (azabının olmayacağından) emin olmaz”

9. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 54 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
3
confused
1
love
1
sad
1
unlike
1
angry
0
happy
0
clap

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!