Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları Gezegen Yayıncılık

9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 97 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Onlara içlerinden senin ayetlerini kendilerine okuyacak, onlara kitap ve hikmeti öğretecek, onları temizleyecek bir peygamber gönder. Çünkü üstün gelen, her şeyi yerli yerince yapan yalnız sensin” gibi ayetler, Kur’an’ın anlam bütünlüğü içinde incelendiğinde hikmet kavramının daha çok ilim, derinden kavrayış, insanın varlığının esasını ve yaratılışının gayesini anlaması çerçevesinde yoğunlaştığı görülür. Meşhur tefsir bilgini Muhammed Hamdi Yazır, bu ayetin açıklamasında hikmeti, “İlim ve amelde sağlamlık, diğer bir deyişle söz ve işte isabettir.” şeklinde açıklar. O, “Hikmete ulaşmanın başlangıcı tezekkürdür. Bu da temiz akıl, temiz kalp ile olur.” diyerek hikmetli olmanın ve ondan yararlanmanın yolunu, aklın kullanılmasıyla eşit olarak değerlendirir. Hikmet kavramı, Kur’an-ı Kerim’de Lokmân suresinde ilim ve hikmet sahibi bilge bir kişi olarak bildirilen Lokmân (a.s.) ile özdeşleşmiştir. Kendisine ilim ve hikmet verilen Lokmân’ın (a.s.) oğluna vermiş olduğu öğütler, çocuk eğitiminde bir model olarak sunulur. Bu çerçevede Lokmân (a.s.) oğluna, Allah’a (c.c) şirk koşmamasını, yalnızca Allah’a (c.c.) ibadet etmesini, Allah’a (c.c.) isyan içermeyen konularda anne ve babasına saygılı olmasını tavsiye eder. İyi insanlarla dostluk yapmasını, namazını kılmasını, başına gelen musibetlere sabretmesini, insanları küçük görmemesini ve alçak gönüllü olmasını öğütler. Bunlar Lokmân’ın (a.s.) hikmet sahibi yani doğru karar verme yeteneğine sahip biri olduğunu gösterir.

Etkinlik

“(Resulüm!) Sen, Rabb’inin yoluna hikmet ve güzel öğütle çağır ve onlarla en güzel şekilde mücadele et!..” (Nahl suresi, 125. ayet.)Sizce Yüce Allah’ın (c.c.) yoluna hikmetle çağırmak ne demektir? Arkadaşlarınızla konuşunuz.

  • Cevap: Allah’ın yoluna bilgili sözlerle ve bilgece çağırmak demektir.

9. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 97 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!