
“9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 131 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Fen Lisesi Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 131
At kuyrukları, eğrelti otları ve kibrit otlan ise damarlı yapıya sahip olan tohumsuz bitkilere örnektir (Görsel 3.28, 3.29 ve 3.30). Bu bitkilerin iletim demetleri gelişmiştir. Yapraklar toprak altında bulunan gövdeler tarafından oluşturulur. Spor keseleri eğrelti otlarında yaprak altında, at kuyruğu ve kibrit otunda ise çoğunlukla dal uçlarında bulunur.
İletim demetleri gelişmiş yüksek yapılı bitkiler; diğer bitkilerden gelişmiş kök, gövde, yaprak yapısıyla ve tohum oluşturabilme özelliğiyle ayırt edilir. Bazıları vejetatif yolla (eşeysiz) üreyebilirken birçoğu tohum adı verilen yapılarla eşeyli ürer (Görsel 3.31). Bir tohum dışarıdan içeriye doğru tohum kabuğu (testa), besi doku (endosperm) ve bitki taslağından (embriyo) meydana gelir (Görsel 3.32). Tohum kabuğunun kalınlığı bitki türlerine göre farklılık gösterir. Tohum kabuğunun görevi, tohumun iç kısmındaki yapıları olumsuz çevresel etkilerden korumaktır. Besi doku, tohum çimlenmesi sırasında embriyonun gereksinim duyduğu besinleri sağlamakla görevlidir. Besi dokunun yapısında depo maddesi olarak özellikle karbonhidrat, protein ve yağ bulunur. Ancak bunların tohumdaki miktarı bitki türüne göre değişiklik gösterir. Embriyo ise tohumun, yeni bir bitkiyi oluşturma kapasitesine sahip olan kısmıdır. Görsel 3.33’te farklı bitki türlerine ait tohumlar görülmektedir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
9. Sınıf Fen Lisesi Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 131 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum