Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fen Lisesi Matematik

9. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 42

“9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 42 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 42

On dokuzuncu yüzyıla kadar matematikteki işlemlerde bir birliktelik yoktu. Bu durum, işlemlerin daha düzenli ve kolay yapılmasını engellemekteydi.

Matematikte birliktelik sağlama ihtiyacı 19. yüzyılın sonlarına doğru ortaya çıkmıştır. Böylece bu birlikteliği sağlamaya yarayan, doğada her zaman var olan ve uzun yıllar boyunca kullanılmakta olan kümelerin; matematik terimi olarak tanımı 19. yüzyılda yapılmıştır.

Dönemin Alman matematikçisi Georg Cantor (Georg Kantor 18451918); bütün matematik araştırmalarında ve problemlerinde ele alınan nesnelerin kendi aralarında belirli birtakım özelliklere göre gruplanabileceğim, bu durumda anlaşılırlığın ve çözüme yönelik işlem yapmanın daha da kolay olacağını fark etmiştir.

1847’de Bolzeno’nun (Bulzano) oluşturduğu küme ve sonsuz küme kavramları, 1867-1871 yılları arasında Georg Cantor’un çalışmalarıyla geliştirildi. 1874’te yayımlanan Cantor’un makalesi, kümeler konusunun ortaya çıkışında önemli bir adım olarak görülür.
Cantor’un, sonsuz kavramı üzerine gerçekleştirdiği çalışmalar, sayılar kuramında karşılaşılan sorunlarla ilişkilendirilerek kümelerin temelinin atılmasını sağlamıştır.
Günümüze kadar geliştirilen kümeler konusu; mühendislik, iktisat, yapay zekâ çalışmaları ve bilim felsefesi gibi dallarda geniş bir uygulama alanı bulmaktadır.
Bir mağazaya gidildiğinde eşyaların kümelenmiş olarak yerleştirilmesi istenilen eşyaya ulaşma açısından kolaylık sağlamaktadır. Kümeleri bir karmaşıklığın içerisindeki düzen olarak düşünebilirsiniz.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 42 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!