Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 29

9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 29 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 29

Şimdiye kadar öğrendiğiniz fiziksel büyüklükleri aşağıya yazınız.

  • Cevap: Uzunluk, kütle, zaman, sıcaklık, akım şiddeti, ışık şiddeti, madde miktarı, hacim, yüzey alanı, hız, kuvvet, enerji, direnç, iş, ısı ve basınç …

1. Yönergemde belirlediğiniz büyüklükleri aşağıda verilen Venn şemasında uygun bölgelere yerleştiriniz. Harflerle adlandırılan bölgelerin hangi niceliklerin kesişim kümesine denk geldiğine dikkat ediniz.

  • Cevap:

A kesişim bölgesi, vektörel büyüklükler ile türetilmiş büyüklüklerin kesişim bölgesidir.
Bu nedenle hem vektörel büyüklükler hem de türetilmiş büyüklüklerin kümesi için
A ={yer değiştirme, hız, kuvvet, ağırlık } şeklinde yazılabilir.
1. Yönerge
2. Yönerge
B bölgesi; vektörel büyüklük, skaler büyüklük ve türetilmiş büyüklüklerin kesişim alanıdır. Bu üç durumu sağlayan büyüklük yoktur. Bu nedenle bu bölgeye hiçbir büyüklük yazamayız.
B={ } şeklinde yazılabilir.
C bölgesi, skaler büyüklükler ile türetilmiş büyüklüklerin kesişim bölgesidir. Bu bölgeyi kapsayan büyüklükler için C={ısı, basınç, yüzey, hacim, enerji, iş, direnç} şeklinde yazılabilir.
Ç bölgesi; temel büyüklükler, türetilmiş büyüklükler ve skaler büyüklüklerin kesişim alanıdır.
Ç={ } Ç alanında türetilmiş büyüklük, temel büyüklük ve skaler büyüklük özelliği taşıyan büyüklük bulunmamaktadır.
D bölgesi, skaler büyüklükler ve temel büyüklüklerin kesişim bölgesidir.
D={uzunluk, kütle, zaman, sıcaklık, akım şiddeti, ışık şiddeti, madde miktarı} şeklinde yazılabilir.
E bölgesi; skaler büyüklük, vektörel büyüklük ve temel büyüklüklerin kesişim bölgesidir. Bu bölgede bulanan büyüklükler ve üç büyüklüğü birden gösteren büyüklük için E={ } şeklinde yazılabilir.
F bölgesi, temel büyüklük ve vektörel büyüklüklerin kesişim bölgesidir. Bu iki durumu taşıyan büyüklükler için F={ } şeklinde yazılabilir.
G bölgesi; temel büyüklük, türetilmiş büyüklük, vektörel büyüklüklerin kesişim bölgesidir. Bu nedenle üç ayrı büyüklük şartını gösteren büyüklükler için G={ } şeklinde olacaktır.
H bölgesi; temel büyüklük, türetilmiş büyüklük, vektörel büyüklük ve skaler büyüklüklerin kesişim bölgesidir. H bölgesi için bu dört ayrı durumu sağlayan büyüklük olamayacaktır. Bu nedenle
H={ } şeklinde olacaktır.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 29 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!