9. Sınıf Fizik Çalışma Soruları 3. Ünite Cevapları
“9. Sınıf Fizik Çalışma Soruları Cevapları 3. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Fizik Çalışma Soruları 3. Ünite Cevapları
1. Aşağıdakilerden hangisi temas gerektiren kuvvete örnek verilebilir?
A) Manyetik kuvvetB) Kütle çekim kuvvetiC) Hava direnciD) Elektriksel kuvvetE) Çekirdek kuvveti
- Cevap: C
2. Sürtünme kuvveti yaşamımızda var olmasaydı;I. yolda yürümek,II. hareketli otomobili durdurmak,III. mıknatısın toplu iğneyi çekmesieylemlerinden hangilerinin gerçekleşmesi zor olurdu?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) I ve IID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: C
3. Aşağıdaki hareket çeşitlerinden hangisi dönme hareketine örnek verilebilir?
A) Evden okula yürüyerek giden çocuklarB) Gitar teline vurulduğunda telin denge konumu etrafındaki hareketiC) Saatteki akrep ve yelkovanın hareketiD) İzmir’den Ankara’ya uçmakta olan uçakE) Denizde yüzen çocuğun hareketi
- Cevap: C
4. Çevremizdeki kuvvetler etkileşim sonucu oluşur. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi temas gerektirmeyen kuvvettir?
A) Sürtünme kuvvetiB) Havanın direnç kuvvetiC) Kütle-çekim kuvvetiD) Kaldırma kuvvetiE) İtme kuvveti
- Cevap: C
5. Bir bisikletliye ait konum-zaman grafiği şekildeki gibidir. Buna göre, bisikletlinin 0-8 s’lik zaman aralığı için hız-zaman grafiği aşağıdakilerden hangisidir?
- Cevap: A
6. Bir cismin kütlesi ile yerçekimi ivmesinin çarpımı cisme ait olan ağırlık değerini verir. Buna göre, Oya’nın kütlesi 45 kg olduğuna göre ağırlığı kaç Newton’dur? (g = 10 m/s2)
A) 0,45B) 4,5C) 45D) 450E) 4500
- Cevap: D
7. Ahmet şekildeki K, L ve M yolunu sırasıyla takip edip N noktasına varıyor. Buna göre, Ahmet’in aldığı yol ve yer değiştirmesi kaç metredir?
A) 120 30B) 170 50C) 30 120D) 50 170E) 50 80
- Cevap: B
8. Sürtünme kuvvetinin varlığı, bazı olaylarda yaşantımızı olumlu etkilerken bazı olaylarda da hareketi zorlaştıran bir kuvvettir.Buna göre;I. paraşütle atlandığında yere güvenli bir şekilde inilmesi,II. hareket hâlindeki bir aracın hızlanması,III. kalemle yazı yazılması ve yazılanların silinmesiifadelerinden hangileri sürtünme kuvvetinin olumlu etkileridir?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: E
9. Başlangıçta duran tahta blok, sürtünmeli yatay düzlemde şekildeki gibi F kuvveti ile çekiliyor. Sürtünme kuvveti (Fs) ile F kuvveti arasındaki grafik aşağıdaki gibi çiziliyor. Buna göre;I. Statik sürtünme kuvvetinin maksimum değeri 6 N’dur.II. Kinetik sürtünme kuvveti 4 N’dur.III. Tahta blok 2 N’lık kuvvetin etkisinde hareket ediyor.yargılarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) I ve IID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: C
10. Bir otomobile ait hız-zaman grafiği şekildeki gibidir. Buna göre, otomobilin hangi zaman aralığında ivmesi sıfırdır?
A) 0 - tB) t - 2tC) 2t- 3tD) 3t - 4tE) 4t- 5t
- Cevap: B
11. Bir cismin ivmesiyle ona etki eden net kuvvet arasındaki ilişkiyi gösteren grafik şekilde verilmiştir. Net kuvvet ile ivmenin büyüklüklerinin oranı kütleyi verdiğine göre bu cismin kütlesi kaç F/a’dır?
A) 1B) 2C) 3D) 4E) 5
- Cevap: A
12. Aşağıdaki hareketlerden hangisi hem dönme hem de öteleme hareketine örnek verilebilir?
A) Salıncakta sallanmaB) Gitar telinin hareketiC) Bisiklete binen çocuk yolda ilerlerken bisikletin tekerleklerinin hareketiD) Arının uçarken kanatlarının hareketiE) Uçaktan atlayan paraşütçünün yere doğru inmesi
- Cevap: C
13. Şekildeki doğrusal yolda +x yönünde hareket eden öğrenci K noktasından N noktasına geldiğinde kaç metre yer değiştirmiş olur?
A) 20B) 40C) 60D) 80E) 100
- Cevap: B
14. Düzgün doğrusal hareket yapan bir arabanın hız -zaman grafiği şekildeki gibidir. Buna göre, araba (0-10) saniyede kaç metre yol almıştır?
A) 20B) 60C) 100D) 120E) 150
- Cevap: B
15. Konum - zaman grafikleri şekildeki gibi olan K, L ve M arabalarının hızlarının büyüklükleri (VK, VL, VM) arasındaki ilişki nedir?
A) VK = VL > VMB) VL > VM > VKC) VK > VL > VMD) VM > VL > VKE) VM > VK > VL
- Cevap: D
16. Oya evden çıkıp 4 km uzaklıktaki okuluna gidip ders bitiminde tekrar yürüyerek evine geliyor. Buna göre, Oya’nın toplam yer değiştirmesi kaç km’dir?
A) 0B) 2C) 4D) 8E) 12
- Cevap: A
9. Sınıf Çalışma Soruları Fizik 3. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok