Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Ata Yayıncılık

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 242

“9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 242 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 242

Bir atomdaki elektron, proton ve nötrona ait sembol, yük miktarları ve birbirlerine göre kütlelerinin karşılaştırması Tablo 6.1’deki gibidir.

Elektrik Yüklerinin Özellikleri

1. Doğada iki cins elektrik yükü vardır.
2. Proton ve elektronun yük değerleri eşittir. Elektronun yükü eksi, protonun artı işaretlidir.
3. Bir cismin yükü elektronun yükünün tam katları olabilir, kesirli katları olamaz. Bu özelliğe yüklerin tanecikli yapısı denir.
4. Elektriklenmeyi sağlayan temel parçacık elektrondur. Atomlar arasında elektronlar alınıp verilebilir. Atomun çekirdeğindeki pozitif yükler (protonlar) hareket etmez, bir cisimden diğerine geçmez.
5. Nötr bir cisim elektron alırsa negatif, verirse pozitif yüklenir.
6. Nötr cisimler dışarıya karşı herhangi bir elektriksel etki göstermez. Yüklü cisimler birbirine elektriksel kuvvet uygular. Bir başka ifadeyle elektrik yükleri elektriksel kuvvetin nedenidir. Bu kuvveti ünitemiz içinde inceleyeceğiz.
7. Elektrik yüklerinin önemli özelliklerinden biri de koru- numlu olmalarıdır.
Daha önceki yıllarda kütlenin, enerjinin korunumunu öğrenmiştiniz. Elektrik yüklerinin korunumu ne anlama gelir?
Elektrik yükleri pozitif ve negatif olarak Benjamin Franklin tarafından isimlendirilmiştir. Yüklerin isimlendirilmesi keyfî bir seçimdir. Franklin, yüklü cam çubuğun yükünü pozitif, yüklü ebonit çubuğun yükünü negatif olarak kabul etmiştir. Günümüzde bu kabul hâlâ devam etmektedir. Franklin, bir cismin üzerinde bir miktar yük oluştuğunda diğer cisim üzerinde de…

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Ata Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 242 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!