Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Ata Yayıncılık

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 25

“9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 25

Ülkemizin farklı yerlerinde kurulan laboratuvarlarda çeşitli araştırmalar sürdürülmektedir. Bu çalışmalardan birkaçı biyoteknoloji, yenilenebilir enerji (Görsel 1.17), kimyasal teknoloji, yer ve deniz araştırmaları, siber güvenlik, bilişim, savunma sanayi, uzay araştırmaları, yarı iletken teknolojileri (Görsel 1.18) gibidir. Yapılan bu araştırmalar sonucunda da çeşitli ürünler ortaya konmaktadır. Bu ürünlere birkaç örnek verelim.

Rasat: Bu araştırma uydusu, Türkiye’nin ve TÜBİTAK UZAY’ın BİLSAT uydusundan sonra sahip olduğu ikinci uzaktan algılama uydusudur. Mühendislerimizin tasarladığı yüksek çözünürlüklü optik görüntüleme sistemine sahiptir. RASAT, Türkiye’de tasarlanıp üretilen ilk yer gözlem uydusudur.

Balistika: TÜBİTAK, dünyadaki en iyi balistik inceleme sistemlerinden birini geliştirmiştir. Sistem ile silahların kovan ve çekirdek üzerinde bıraktıkları izler 3 boyutlu incelenerek olay, kişi ve silah ilişkileri gibi bilgiler tek bir veri tabanında toplanabilmektedir.

Akıllı Kimlik Kartı: Yerli imkânlarla geliştirilmiş bir akıllı kart işletim sistemidir (AKİS). Güvenlik hizmetleri sunan bir mikroişlemci üstüne monte edilir ve elektronik imza, şifreleme ve güvenlik anahtarları taşıma hizmetleri sunar. Günlük hayatta AKİS taşıyan akıllı kartlar elektronik imza, elektronik kimlik kartı, kredi kartı, toplu ulaşım kartı gibi amaçlarla kullanılabilir.

Füze Gözü: Türkiye’nin ilk yerli seyir füzesi SOM’u TÜBİTAK üretmiştir. Füze teknolojisi alanında ülkemizde bir ilke imza atılmış ve lazer güdümlü füzelerin gözü olarak bilinen dedektörler yerli imkânlar kullanılarak geliştirilmiştir. Lazer dedektörler, ilk olarak yerli füze “CİRİT”lerde kullanılmaya başlanmıştır.

TENMAK (Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu)

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK), 4 ve 57 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile 2020 yılında kurulmuştur. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü ve Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü’nü bünyesine alan Kurum; enerji, maden, iyonlaştırıcı radyasyon, parçacık hızlandırıcıları ve nükleer teknoloji alanlarında faaliyetlerini yürütmektedir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Ata Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 25 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!