9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 66
Bu sayfa 2023-2024 eğitim-öğretim yılı içeriğidir.
Kitabın güncel basımı kontrol ediliyor…
“9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 66 Hecce Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 66
Aşağıdaki soruların yanıtlarını, testin sonundaki yanıt çizelgesine işaretleyelim.
1. Aşağıdakilerden hangisi, madde türlerini birbirinden ayırmakta kullanılabilir?
A) HacimB) KütleC) ÖzkütleD) RenkE) Saydamlık
- Cevap: C
2. Aşağıdakilerden hangisi, hacim ölçmede kullanılan bir araçtır?
A) Dereceli silindirB) Dijital teraziC) KronometreD) TermometreE) Dereceli cetvel
- Cevap: A
3. Uluslararası Birimler Sistemi’ne göre özkütlenin birimi aşağıdakilerden hangisidir?
- Cevap: B
4. Aynı sıcaklık ve basınçta özkütleleri farklı iki madde örneği için;I. İkisi de aynı türdendir,II. İkisi de farklı türdendir,III. Kütleleri eşittiryargılarından hangisi ya da hangileri kesinlikle doğrudur?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) I ve IID) I ve IIIE) II ve III
- Cevap: B
5. 40 cm3 çizgisine kadar suyla dolu dereceli silindire atılan 60 g’lık bir taş parçası, su düzeyini 52 cm3 çizgisine yükseltiyor. Buna göre taşın özkütlesi kaç g.cm-3 tür?
A) 2B) 3C) 4D) 5E) 6
- Cevap: D
6. Özkütlesi 8 g.cm-3 olan bir metalden alınan 24 g’lık parçanın hacmi en az kaç cm3 tür?
A) 3B) 16C) 32D) 125E) 192
- Cevap: A
7. Bir sürahiye konulan suyun hacmi V, kütlesi m, özkütlesi d’dir ve sıcaklığı değişmiyor. Buna göre sürahi doluncaya kadar geçen sürede verilen büyüklüklerde aşağıdaki- lerden hangisi gözlenir?
A) V ve m artar, d değişmez.B) V ve d artar, m değişmez.C) V ve m değişmez, d artar.D) V artar, m ve d değişmez.E) Üçü de artar.
- Cevap: A
8. Özkütlesi 5 g.cm-3 olan metalden yapılmış bir küpün kenarı 5 cm, kütlesi 90 g’dır. Buna göre küpün içinde kaç cm3 boşluk vardır?
A) 18B) 35C) 90D) 107E) 125
- Cevap: D
9. Sınıf Hecce Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 66 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok