Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik SDR Dikey Yayıncılık

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 152 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

Günlük yaşamda tükettiğimiz besinlerin yapısında farklı oranlarda protein, karbonhidrat, yağ ve diğer temel besinler yer almaktadır. Yapılan araştırmalar neticesinde besinlerin ne kadar enerji içerdiği hesaplanmıştır. Bazı besinlere ait enerji değerleri Tablo 4.7’de verilmiştir.

Besin maddelerinden aldığımız enerji, yaşamsal faaliyetlerimizin devamını sağlar. Bu enerji canlının solunum, boşaltım, düşünme, dolaşım gibi metabolik faaliyetlerinde kullanıldığı gibi hayvan ve insanlarda yürüme, koşma gibi mekanik faaliyetlerde de kullanılır. Bir insan uyurken bile enerjiye ihtiyaç duymaktadır. Her ne kadar uyurken mekanik hareketler yapmasak da iç organlarımızın ve beynimizin enerjiye ihtiyacı her an devam etmektedir. Bir insan hiçbir aktivite yapmasa bile metabolizmasının harcadığı enerjiye bazal metabolizma enerjisi denir. 40 kg ağırlığında 135 cm boyunda ve 11 yaşında normal durumdaki bir kız çocuğunun 10 saatlik uyku sırasında harcadığı bazal metabolizma enerjisi yaklaşık 567 kcal kadardır. Bu değer 30 yaşında 170 cm boyundaki günlük 7 saat uyuyan bir erkek için yaklaşık 438 kcal’dir. Bunun dışında günlük işlerimizden dolayı da enerji harcarız. Ancak günlük tükettiğimiz enerji yaptığımız işe göre değişiklik gösterir. Yapılan işin özelliğine göre, iş kollarını aşağıdaki gibi gruplandırabiliriz.

Hafif işler ve uğraşlar: Büro işleri, muhasebecilik, avukatlık, öğretmenlik, doktorluk, oturarak yapılan işler, giyinme, yıkanma, okuma, yazma, araçla yapılan ev işleri gibi genellikle oturarak yapılan iş ve uğraşlar bu gruba girer. Orta derecedeki işler ve uğraşlar: Terzilik, askerlik, öğrencilik, kimya, besin, tekstil gibi endüstri kollarında çalışanlar, bahçe çalışmaları, yürüme, şoförlük, sürücülük, matbaa ve mağaza işçiliği, ata binme, masa tenisi, voleybol gibi daha çok ayakta yapılan çalışmalar bu gruba girer.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 152 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!