Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik SDR Dikey Yayıncılık

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 70 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

A. Aşağıda verilen soruların cevaplarını altındaki boşluklara yazınız.

1. Ömer, okulda hacim konusunu işlerken geometrik şekli olan cisimlerin hacim hesabını öğrendikten sonra hacmi belirli bir geometrik şekle sahip olmayan cisimlerin de hacminin nasıl hesaplanacağını öğrendi. Öğretmeni Ömer’e, hacminin kaç cm3 olduğunu sorduğunda, Ömer bilmediğini söylemiştir. Öğretmen; Ömer’e belirli bir geometrik şekli olmayan cisimlerin hacim hesabını öğrendiğine göre kendi hacmini de bulabileceğini söylemiştir.

a) Ömer kendi hacmini nasıl ölçebilir?

  • Cevap: Ömer içine sığabileceği büyüklükte bir taşırma kabına su doldurur. Suyun içine girerek bütün vücudunu suya daldırır. Taşan suyun hacmi, ömer’in hacmidir.

b) Ömer kütlesini nasıl ölçebilir?

  • Cevap: Ömer kütlesini eşit kollu terazi ile ölçebilir.

c) Ömer özkütlesini nasıl hesaplayabilir?

  • Cevap: Özkütle hesaplamak için fizikte özkütle formülü kullanılır. Özkütle formülü d=m/v şeklindedir. Burada d özkütlenin g/cm³ cinsinden değerini ifade eder. m gram cinsinden kütleye, v ise cm³ cinsinden hacme denk gelir. Dolayısıyla özkütle kütle/hacim formülüyle kolaylıkla hesaplanabilir.

Özkütle=Kütle / Hacim
Ömer ölçtüğü kütleyi hacmine bölerek özkütlesini hesaplar.

2. Tarık marangozluk mesleğini yeni öğrenmektedir. Çalıştığı iş yerinde müşteri Tarık’tan üzerine ağır bir vazo koyabileceği bir sehpa ile bir elbise dolabı yapmasını istedi. Tarık dolap ve sehpayı istenilen sürede yaparak müşteriye teslim etti. Bir hafta sonra müşteri kızgın bir şekilde sehpanın kırıldığını dolabın ise dayanıksız olduğunu belirterek ürünlerini tamir etmesini istedi. Tarık müşteriden özür dileyerek hiçbir ücret talep etmeden gerekli tamiratları yapacağını belirtti.

a) Tarık dolabı daha dayanıklı hale getirmek için neler yapabilir?

  • Cevap: Dayanıklılık hacim/yüzey alanı ile orantılıdır. Daha dayanıklı ürnler yapmak için dolap ve sehpanın yüzey alanını azaltabilir veya daha yüksek hacimli malzeme kullanabilir. Bununla birlikte dayanıklılık özkütle ile de doğru orantılıdır. Özkütlesi daha yüksek malzeme de kullanabilir.

b) Sehpanın daha ağır cisimleri taşıyabilmesi için ne gibi değişiklikler yapılabilir?

  • Cevap: Sehpanın yüzey alanını azaltabilir veya daha yüksek hacimli malzeme kullanabilir. Bununla birlikte dayanıklılık özkütle ile de doğru orantılıdır. Özkütlesi daha yüksek malzeme de kullanabilir.

9. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 70 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
46
clap
11
love
6
unlike
6
angry
3
happy
3
sad
2
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!