Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 192

9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 192 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 192

2- A ve B illerinde hangi tarihlerde yağış olma ihtimali yüksektir?

  • Cevap: Bağıl nem %95 ve üzeri değerlerde olduğunda yağış olma ihtimali yüksektir. A’da 11 Aralık, B’de 12 Aralık tarihlerinde yağış olma ihtimali yüksektir.

3. A ilinde 6 ile 8 Aralık tarihlerinin hangisinde hissedilen sıcaklığın daha fazla olduğunu gerekçeleriyle açıklayınız.

  • Cevap: Hissedilen sıcaklık bağıl nem ile artar. A ilinde 6 ve 8 Aralık tarihlerinde sıcaklıklar eşit olduğu için hissedilen sıcaklığı bağıl nem belirler. Bağıl nemin daha yüksek olduğu 8 Aralık tarihinde hissedilen sıcaklık daha fazladır.

4. 10 Aralık tarihinde hangi ilde mutlak nem daha fazladır?

  • Cevap: Sıcaklık ve bağıl nem fazla olduğunda mutlak nem daha fazladır. 10 Aralık’ta A’da sıcaklık ve bağıl nem B’den fazla olduğu için A’da mutlak nem daha fazladır.

5.B ilinde 6 ile 7 Aralık tarihlerinde bağıl nem farkının nedeni ne olabilir?

  • Cevap: Sıcaklık düştüğü için havanın doygunluk nemi düşer, bağıl nem artar.

6.A ilinde 5 ile 6 Aralık tarihlerinde sıcaklıkla bağıl nemin doğru orantılı değişmesi nasıl açıklanabilir?

  • Cevap: Mutlak nem sabit iken sıcaklık ile bağıl nem ters orantılı değişir. 5 Aralık’tan 6 Aralık tarihine geçildiğinde sıcaklıkla bağıl nemin doğru orantılı değişiminin nedeni mutlak nemin değişimidir.

7. B ilinde 7 ve 8 Aralık tarihinde mutlak nemi karşılaştırınız.

  • Cevap: Sıcaklık ve bağıl nemin yüksek olduğu durumlarda mutlak nem yüksek olur. Bağıl nemin eşit olduğu 7 ve 8 Aralık tarihlerinde mutlak nem sıcaklığa bağlıdır. Sıcaklığın daha yüksek olduğu 8 Aralık tarihinde mutlak nem daha fazladır.

8. B ilinde çiy oluşma ihtimali hangi tarihte en yüksektir? Neden?

  • Cevap: Çiğ oluşumu sıcaklığın düşük, bağıl nemin yüksek olduğu durumlarda gerçekleşir. B’de 7, 8 Aralık tarihlerinde şartlar uygun olduğu için çiy oluşma ihtimali yüksektir.

9. Sınıf Meb Yayınları Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 192 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!