Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kimya Pasifik Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 146 Cevapları Pasifik Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 146 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 146 Cevapları Pasifik Yayınları

İtici Gazlar

Günlük yaşamda deodorant, sprey böcek ilacı ya da sprey boya kullanırken kabın içindeki sıvının nasıl fışkırdığını gözlemlediniz mi? Deodorant ya da boya şişesinin içindeki sıvının nasıl olup da dışarı, Resim 4.1.10’da olduğu gibi zerrecikler hâlinde çıktığını biliyor musunuz? Spreyler, itici gazın kap içinde oluşturduğu basınca bağlı olarak kabın içeriğindeki maddelerin dışarıya püskürmesini sağlayacak şekilde ambalajlanır. O hâlde itici gaz nedir? İtici gaz, sprey kutusunun içindeki maddeyi basınç farkı yoluyla dışarı iten gazdır. İtici gaz aynı zamanda; 40°C sıcaklıkta, atmosfer basıncından daha yüksek basınçta sıvılaştırılmış ya da sıkıştırılmış gaz olarak da tanımlanabilir. Bu gazlar, yüksek basınçtan (ambalajın içi) düşük basınca (ambalajın dışı) geçerken sıvı hâlden gaz hâline hızla dönüşür. Hacmi genleşir (artar) ve düşük basınca (dışarı) doğru fışkırır. Fışkırma, ambalajın içeriğindeki sıvı ya da gaz maddenin dışarı doğru sürüklenmesi ve ambalajın (spreyin) deliğinden geçerken etrafa küçük zerreler hâlinde dağılması şeklinde gerçekleşir

Afiş – Poster Çalışması

Deodorantların içerisinde hangi maddelerin bulunduğunu ve bunların deodorantlarda ne amaçla kullanıldığını araştıralım. Edindiğimiz bilgilerden yola çıkarak bir poster hazırlayalım. Çalışmamızı sınıfta arkadaşlarımıza sunalım.

  • Cevap:

Deodorantların içeriklerinde kanserojen etkili maddelerden amonyak, formaldehit, quaternium-18, koku amaçlı BHT ve BHA, renklendirme amaçlı FDC blue-1, FDC yellow-5, FDC green-3, DC red-33, DC green-5, FD Cred-4, FDC yellow-6 maddeleri de bulunabiliyor. Cildimize doğrudan uyguladığımız bazı ürünler, geçirgenliğin yüksek olması nedeni ile doğrudan vücudumuza girip kılcal damarlarımız yoluyla kan dolaşımına katılabilir. Eğer toksik ve kanserojen bir madde içeriyorsa vücudumuza bu zararlı maddeleri de almış oluruz. Özellikle koku verme amacıyla eklenen metilen klorid, toluen, metil etil keton, etilen glikol gibi değişik toksik kimyasallardan uzak durmak gerekir.

9. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 146 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
unlike
2
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!