Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kimya Pasifik Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları Pasifik Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 59 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları Pasifik Yayınları

BOHR ATOM MODELİ – KATMANLI ATOM MODELİ

Rutherford Atom Modeli, atomdaki elektronların yerini ve hareketlerini açıklayamamıştır. Fizik yasalarına göre, artı yüklü protonların eksi yüklü elektronları çekmesi sonucu, elektronların çekirdeğe yapışması gerekir. Fakat atomda böyle bir durum söz konusu değildir.
Elementler, ısıtıldıklarında ya da bunlara elektrik enerjisi verildiğinde kendilerine özgü ışın yayar. Yayılan ışının oluşturduğu renk ve diğer özellikleri elementin, dolayısıyla atomun cinsine göre değişir. Öyleyse atomun yapısı ile ışık ışını arasında bir ilişki vardır. Rutherford Atom Modeli’nin açıklayamadığı bu durum, Danimarkalı fizikçi Niels Bohr (Nils Bohr) tarafından açıklandı

Bunları Biliyor musunuz?

Işık, elektromanyetik bir dalgadır. Dolayısıyla dalga boyundan, frekans ve enerjisinden bahsedilir. Dalga, enerjinin taşınma biçimidir. Enerjinin, elektromanyetik dalgalar hâlinde yayılıp iletilmesine, elektromanyetik ışıma denir.

Güneş ışınları bir prizmadan geçerse mor renkten kırmızıya kadar geniş bir renk bandı oluşur. Bu banda ışık tayfı ya da ışık spekturumu denir. Güneş ışığının spekturumunda renkler arası geçişler kesikli değil, devamlıdır. Böyle spektrumlara sürekli spektrum denir. Sürekli spektrumun en güzel örneği, yağmurdan sonra oluşan gökkuşağıdır. Yağmur damlaları prizma görevi yaparak Güneş’ten gelen beyaz ışığı kırar. Böylece değişik renkte ışık ortaya çıkmasını sağlar. Işık kaynağı olarak Güneş ışığı yerine akkor hâline kadar kızdırılmış metal (örneğin tungsten) kullanılırsa yine sürekli spektrum oluşur

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 59 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!