Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Meb Yayınları

9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 75

“9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 75 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 75

Tecvit ilminin amacı, Kur’an’ın indirildiği şekilde okunmasını sağlamaktır. Tecvit kurallarını uygulayan kimse, Kur’an’ı en doğru şekilde okumuş olur.
Kur’an lafızlarının doğru ve güzel okunmasını sağlayan kuralları bize tecvit ilmi öğretir. Dolayısıyla tecvit, Kur’an tilavetinin ayrılmaz bir parçasıdır. Kur’an’ın lafız ve manalarındaki ahenk ancak tecvit kurallarına uygun bir okuyuşla ortaya çıkar.

Tecvidi Öğrenmede Öğreticiye Duyulan İhtiyaç

Tecvit ilmi hem teorik hem de pratik yönü olan bir ilimdir. Tecvidin teorik kısmı, Kur’an’ı doğru ve güzel okumayı sağlayan kurallarıdır. Pratik kısmı ise bu kuralların Kur’an okuma esnasında uygulanmasıdır. Her alanda iyi bir öğreticiye ihtiyaç olmakla birlikte, uygulamaya ağırlık verilen ve sanat yönü bulunan alanlar için öğretmen, vazgeçilmez bir unsurdur. Bu yönüyle meslek dersleri içerisinde öğretmene en çok ihtiyaç duyulan ders, tecvit ilminin uygulamalı olarak öğretildiği Kur’an-ı Kerim dersidir.

Kur’an’ı doğru ve güzel okuyan mahir (usta) okuyucuya “fem-i muhsin” denilir. Kur’an öğreniminde başarılı olabilmek için bir öğreticiden ders almak gerekir. Çünkü bir öğreticiden ders almayan Kur’an okuyucusunun harflerin mahreç ve telaffuzlarını tam olarak kavraması, tecvit kurallarını güzel bir şekilde uygulaması mümkün değildir. Unutulmamalıdır ki Kur’an-ı Kerim eğitimi, hoca merkezli bir eğitimdir ve başarının sırrı da buradadır. Program, kitap, eğitim materyalleri, teknik donanım ve fizikî şartlar öğreticinin daha verimli olmasını sağlayan yardımcı öğelerdir. Kur’an-ı Kerim okurken yaptığımız hataların düzeltilmesi ancak bir öğretici ile mümkündür. O, bizim okuyuşumuzu kontrol eder. Harf ve kelimelerin doğru okunuşunu öğretir, gerektiğinde defalarca tekrar ederek hatalarımızı düzeltir. Özellikle alışkanlık hâline gelen hatalarımızın tespiti ve düzeltilmesi Kur’an öğreticisinin büyük emeğini gerektirir.

PAYLAŞALIM

Bir müzik parçasını kendi kendinize mi yoksa bir öğreticiden eğitim alarak mı daha iyi öğrenirsiniz? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Bir müzik parçasını bir öğreticiden eğitim alarak daha iyi öğrenirim, çünkü bir işi ustasından öğrenmek gerekir.

YORUMLAYALIM 

Peygamber Efendimiz, Kur’an’ı güzel okuyan sahabilerden Abdullah bin Mes’ud’a (r.a) şöyle iltifat etmiştir: “Kur’an’ı indirildiği gibi tatlı ve hoş bir şekilde okumak isteyen, Abdullah bin Mes’ud gibi okusun.” Verilen hadisi fem-i muhsin ile ilişkilendirerek yorumlayınız.

  • Cevap: Fem-i muhsin: Kur’an’ı doğru ve güzel okuyan mâhir (usta) okuyucu anlamına gelir. Peygamber efendimizde Kur’an-ı Kerim’i tatlı ve hoş okumak isteyenlerin doğru ve güzel okuyanları dinleyerek, onlardan dersler alarak okumamız gerektiğini söylemektedir.

9. Sınıf Meb Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 75 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!