Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Dörtel Yayıncılık

9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 13 Cevapları Dörtel Yayınları

9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Dörtel Yayınları Sayfa 13 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 13 Cevapları Dörtel Yayınları

Kur’an, aynı anda farklı seviyedeki kişilere hitap eder. O, değişik zamanlarda yaşayan farklı kültür ve anlayış seviyesindeki kişilere seslenir. İçerdiği farklı konuları aynı anda iç içe işler, bazen de tekrarlarda bulunur. Böylece İlahî mesajları muhataplarının zihinlerine iyice yerleştirmeyi amaçlar.Kur’an, karşısındakilere seslenirken hem onların aklına hitap edip ikna eder hem de onların duygularına seslenip tatmin eder.

Olayları anlatırken genelde betimleme yöntemini kullanır. Kur’an’ı dinleyen bir kimse, bu betimlemenin okunmakta olan bir kelam olduğunu unutup onu bizzat şahit olduğu bir olay olarak zihninde canlandırır. Betimlenen sahnedeki şahıslardan biri gibi olayların seyrine kapılır. Bazen duygularını hareketleriyle açığa vurur. Artık anlatılan kıssa hayatın hikâyesi olmaktan çıkar, hayatın kendisi olur. Kur’an’da geniş yer tutan kıssalar, kıyametle ilgili sahneler, insan tipleri, vicdanlara seslenişler, psikolojik hâller betimleme yoluyla anlatılır. Betimleme yöntemi dışında Kur’an ayrıca karşılaştırma, haber verme, benzetme, örnekle anlatım, müjdeleme, korkutma, ibretlik kıssalar, öğüt verme gibi yöntemlere de başvurur.

2. Kur’an-ı Kerim in Diğer İsimleri

Kur’an-ı Kerim’in çeşitli isimleri vardır.1 Bunlar arasında en çok kullanılanı Kur’an’dır. Ona verilen bu isimler Kur’an’ın pek çok yerinde geçmektedir. Bunlardan bazısı isim, bazısı da sıfat olarak kullanılmaktadır. Bunlardan birkaçını zikredelim: el-Kitâb: Bu isim Kur’an’da 230 yerde geçmektedir. Birçok ayette “el-Kitâb” ifadesinin Kur’an anlamında kullanıldığı görülür. Kur’an, kendisine bilinen ve belirli bir kitap anlamında “el-Kitâb” der: “Elif Lâm Mîm. Kendisinde şüphe olmayan bu kitap, muttakiler için bir hidayettir.”2 el-Furkân: Ayırmak anlamında bir mastardır. Kur’an; hak ile batılı, helal ile haramı tam anlamıyla ayırdığı için kendisine bu isim verilmiştir. “Âlemlere bir uyarıcı olsun diye kuluna Furkân’ı indiren Allah’ın (c.c.) şanı yücedir:” ez-Zikr: Anmak ve hatırlamak anlamına gelen bu isim, Allah’ı (c.c.) hatırlattığı için Kur’an’ın ismi olmuştur: “Şüphesiz o zikri (Kur’an’ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz.”et-Tenzîl: Tenzil, indirmek anlamına gelir. Allah (c.c.) katından indirildiği için Kur’an’a bu isim verilmiştir: “Şüphesiz bu Kur’an, âlemlerin Rabb’inin indirmesidir.”

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Dörtel Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 13 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!