Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Dörtel Yayıncılık

9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 17 Cevapları Dörtel Yayınları

9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Dörtel Yayınları Sayfa 17 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 17 Cevapları Dörtel Yayınları

“İnanıp salih ameller işleyenler için Rahmân (gönüllere) bir sevgi koyacaktır.” “Rüştüne erişinceye kadar yetimin malına ancak en güzel şekilde yaklaşın, verdiğiniz sözü de yerine getirin. Çünkü söz (veren sözünden) sorumludur.” “Erkek veya kadın, kim mü’min olarak iyi iş işlerse elbette ona hoş bir hayat yaşatacağız ve onların mükâfatlarını yapmakta olduklarının en güzeli ile vereceğiz.”
Kur’an’da hem yakın çevredeki aile, akraba ve komşular arasındaki ilişkilerin hem de toplumdaki diğer insanlar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi hedeflenir. “…Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz, Allah kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez.”, “İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır. İşte bunlar, Allah’a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir.”
Kur’an’da kendileri muhtaç olduğu hâlde, ihtiyaç sahibi kişilere yardım ederek cimrilik ve bencilliği yenenlerden övgüyle söz edilir: “

…Kendileri son derece ihtiyaç içinde bulunsalar bile onları kendilerine tercih ederler. Kim nefsinin cimriliğinden, hırsından korunursa işte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.”6 Diğer taraftan, kimsesizlere kötü davranan ve muhtaçları gözetmeyen kişiler ağır bir biçimde eleştirilir: “Gördün mü hesap ve ceza gününü yalanlayanı! İşte o, yetimi itip kakan, yoksula yedirmeyi özendirmeyen kimsedir. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki onlar namazlarını ciddiye almazlar. Onlar namazlarıyla gösteriş yaparlar. Ufacık bir yardıma bile engel olurlar.” Bireylerden; merhamet, adalet ve yardımlaşma gibi değerleri önce kendi benliklerine yerleştirip kökleştirmeleri, daha sonra bu değerlerin toplumda yaygınlaşması için çaba harcamaları istenir: “İnsan ise Rabb’i onu deneyip de kendisine ikramda bulunduğunda, ona bol bol nimetler verdiğinde, “Rabb’im bana ikram etti.” der. Ama onu deneyip rızkını daraltınca da “Rabb’im beni aşağıladı.” der. Hayır, hayır! Yetime ikram etmiyorsunuz. Yoksulu yedirmek konusunda birbirinizi teşvik etmiyorsunuz. Haram helal demeden mirası alabildiğine yiyorsunuz. Malı da pek çok seviyorsunuz.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Dörtel Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 17 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!