Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Dörtel Yayıncılık

9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları Dörtel Yayınları

9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Dörtel Yayınları Sayfa 28 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları Dörtel Yayınları

İbadet, hayatın anlamı, inancın meyvesidir. İman, toprağa dikilen bir fidan gibidir. Fidanın yeşerip büyüyebilmesi için nasıl ki sulanması ve bakılması gerekir, imanın da yaşaması için ibadetlerle desteklenmesi gerekir. İman ibadetlerle güçlenir ve varlığını sürdürür. İbadetlerimizin Allah (c.c.) katında makbul olabilmesinin birtakım şartları vardır. İbadet etmeye istekli olmak ve samimiyet bu şartların başında gelir. Bütün ibadetleri gönülden yerine getirmek gerekir. Samimiyet, kişinin dünyevi çıkar ve amaçlarla niyetini gizlememesi, ibadetlerini yalandan ve gösterişten uzak bir biçimde yalnız Allah (c.c.) için yerine getirmesidir. Allah (c.c.), peygamberinin şahsında bütün insanlara, “…O hâlde sen de dini Allah’a has kılarak (ihlas ile) kulluk et.”1 buyurmaktadır. İbadetler insanın iç huzura kavuşmasına katkı sağlar. Ahlaki kusurların giderilmesi, dengeli ve huzurlu bir hayatın yaşanmasında ibadetler önemlidir. Bu hususta Yüce Allah (c.c.) şöyle buyurur: “(Ey Muhammed!) Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkor…”2 Bu ayette Allah (c.c.), insanın kendisini günaha götüren arzulardan namaz kılarak, yani ibadet ederek kurtulacağını bildirmektedir.

İslam dini kolaylık dinidir. İslam’ın öngördüğü ibadetlerde kolaylıklar vardır. Yüce Yaradan, insanı gücünün yetmeyeceği bir şeyle sorumlu tutmaz. “Allah bir kimseyi, ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır…” İbadet, insana sorumluluk bilinci kazandırır. Yüce Allah’a (c.c.) ibadet eden bir kişi insanlarla ilişkilerinde söz ve davranışlarında duyarlı davranır. Sevdiğini Allah (c.c.) için sever. Başkalarına zarar verecek davranışlardan kaçınır. İyiliksever ve adaletli olur. Kendisine ve çevresine zarar vermemeye özen gösterir. İbadet çeşitli şekillerde olabilir. Bazen bir duadır, bazen namaz ve oruçtur, bazen de Allah’ı (c.c.) hatırlamaktır. İbadet, Allah’a (c.c.) boyun eğmenin ve kulluğun ifadesidir. Her faydalı iş, iyilik adına yapılan her çaba bir tür ibadet olarak görülebilir. Önemli olan kişinin Allah’ın (c.c.) onayladığı davranışları sergilemesi, yaptığı doğru ve yararlı işleri, Allah’ın (c.c.) rızası doğrultusunda yerine getirmesidir. Öyleyse Allah’ın (c.c.) rızasını kazanmak amacıyla yapılan her türlü güzel davranışı ibadet olarak değerlendirebiliriz. Selamlaşmak, çevremizdekilerin hâlini, hatırını sormak, hastaları ziyaret etmek, üzüntülü birini teselli etmek ve sıkıntılarını paylaşmak Allah (c.c.) rızası için yapılırsa aynı zamanda birer ibadet olur. 1

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Dörtel Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 28 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!