Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
9. Sınıf Matematik Kavram Öğretimi Kitabı

9. Sınıf Matematik Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 142

Test Çöz Sayfası

“9. Sınıf Matematik Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 142” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 142

YAĞIŞ MİKTARI – ELEKTRİK ÜRETİMİ

1. Yönerge: Aşağıda verilen bilgilere göre soruları cevaplayınız.

Bir ya da daha fazla verinin durumunu yorumlamak veya birbiriyle karşılaştırmak için grafikler kullanılır.

Grafikler, verileri görsel hâle getirmemize imkân sağlar.

Bu sayede grafikleri kullanarak mevcut durumun tespitine yönelik hesaplamalar ve geleceğe dair tahminler daha hızlı bir şekilde yapılabilir. Grafikler, karmaşık ve uzun bilgileri özetler. Böylece veriler arasındaki ilişkiler daha kolay görülebilir. Daire grafiği, grafik çeşitlerinden biridir.
Tablo 1’de, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinden alınan Sinop’un bazı ilçelerindeki mm cinsinden yağış miktarları yer almaktadır.

Bu değerler, Sinop’un 10.08.2021 (06.00) ile 11.08.2021 (06.00) tarihleri arasında gerçekleşen sağanak yağmurlarda tespit edilen yağış miktarları en fazla olan ilk 10 ilçesine aittir.

Sinop’un uzun yıllar yağış ortalaması yıllık 657 mm’dir.

Grafik 1’de Sinop’un 10.08.2021 (06.00) ile 11.08.2021 (06.00) tarihleri arasında gerçekleşen sağanak yağmurlarda tespit edilen yağış miktarları toplam yağış miktarı içindeki oranları yüzde olarak birbirleri ile karşılaştırılmıştır. Bu değerleri karşılaştırmak için kullanılan grafik bir daire grafiğidir.

Kullanılan daire dilimleri her veri grubu için farklı renktedir. Grafik incelendiğinde, Sinop’un 10.08.2021 (06.00) ile 11.08.2021 (06.00) tarihleri arasında bir günlük sürede gerçekleşen sağanak yağmurlarda tespit edilen yağış miktarları en fazla olan ilk 10 ilçesi içerisinde en çok yağış almış olan ilçesinin Ayancık olduğu, en az yağış almış olan ilçesinin ise Gerze olduğu söylenebilir.

Yönergede verilen bilgilerden hareketle “daire grafiği” kavramının tanımını yapınız.

  • Cevap: Daire grafiği: Verilerin daire dilimleri şeklinde hazırlanmasına daire grafiği denir. Veriler merkez açıyla orantılı olarak daireye yerleştirilir.

9. Sınıf Matematik Meb Yayınları Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 142 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!