Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Meb Yayınları

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 114 Cevabı

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 114 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 114 Cevabı 

• Okul servis araçlarında tüm koltukları görecek şekilde Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik ekinde belirtilen standartlara uygun, iç ve dış kamera ile en az otuz gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı bulundurulmalıdır.
• Okul servis araçlarında iç mekânı gösteren beyaz cam dışında cam kullanılmamalı, camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılmamalıdır.
• Gerektiği hâllerde ilgili meslek odası, okul veya iş yeri ve öğrenci velileriyle haberleşebilmek için araçta telsiz veya mobil telefon bulunmalıdır.
• Taşıtlarda her öğrenci için bir emniyet kemeri bulunmalıdır.
• Taşıtlarda görüntü ve müzik sistemleri, taşıma hizmeti sırasında kullanılmamalıdır.

Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nde okul servis sürücülerinin uyması gereken kurallar belirtilmiştir. Buna göre şoförler öncelikle öğrencilerin oturarak rahat bir yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla araçlarında gerekli tedbirleri almalıdır. Öğrencileri, taahhüt ettikleri yere kadar götürüp getirmeli ve servis hizmeti sırasında taşıta başka herhangi bir yolcu almamalıdır. Taşıt içi düzeni sağlamak, okul öncesi eğitim ve ilköğretim öğrencilerinin inme ve binmeleri sırasında yardımcı olmak üzere araçta rehber personel bulundurmak zorundadır.

Okul servis araçlarında şoförlük yapabilmek için sürücülerin ilgili belediyeden özel izin belgesi almaları gerekmektedir. Taşımacılık yapan kişilerin yanlarında çalışanların sosyal güvenlik sigorta işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. Ayrıca bu kişiler, belirlenen okul servis araçları fiyat tarifelerindeki ücrete uymakla yükümlüdür.

Okul servis araçlarında güvenli bir yolculuğun gerçekleşmesi için öğrencilerin de uyması gereken birtakım kurallar bulunmaktadır. Öğrenciler, servis araçları tam durmadan araca binmeye ve araçtan inmeye ça- lışmamalıdır. Öğrenciler, rehber personelin yardımıyla araca sırayla binip araçtan yine sırayla inmelidir (Görsel 2.8). Öğrenciler; yaşı küçük, hasta veya engelli öğrenci varsa onlara öncelik tanımalı, araçtaki diğer öğrencileri itmemelidir. Araca bindikten sonra yerine geçip oturmalı, hemen
emniyet kemerini bağlamalıdır.

Araç hareket hâlindeyken ayağa kalkmamalı, camları açmamalı, elini, kolunu ve başını kesinlikle camdan dışarı çıkarmamalıdır. Şoförün dikkatini dağıtacak davranışlardan kaçınmalıdır. Servis aracından indikten sonra varsa kaldırıma veya güvenli bir alana geçmeli ve araçtan uzaklaşma- lıdır. Araçların arkasından karşıya geçmeye çalışmak ve aracın arkasında durmak çok tehlikeli olduğundan bu davranışlardan kesinlikle kaçınmalıdır. Araçtan inince karşıya geçilecekse kaldırıma çıkmalı, servis aracının ilerlemesini beklemeli ve yolu tamamen görebilecek hâldeyken karşıya geçme kurallarına dikkat ederek geçmelidir.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 114 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!