Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Meb Yayınları

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 160 Cevabı

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 160 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 160 Cevabı 

Trafik ortamında yolcuların da dikkat etmesi gereken durumlar bulunmaktadır. Yolcular öncelikle trafikte araç seyir hâlindeyken emniyet kemerlerini bağlamalıdır. Yük ve eşya taşıma amacı ile kullanılan üzeri açık traktör, kamyon, kamyonet vb. kasalı araçlarda zaman zaman insanların yolculuk yaptığı görülmektedir. Bu yolcular hem kendi hayatlarını hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmaktadır. Genellikle kırsal kesimlerde ve köylerde bu duruma daha sık rastlanmaktadır. Yolculuk esnasında üstü açık araçlarda yolculuk yapan bu yolcular, tabelaya çarpma, ağaç dallarına takılma, elektrik direklerine çarpma, ani fren yapıldığı durumlarda araçtan düşme vb. olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirler. Bunun sonucunda ağır yaralanmalı ve ölümlü kazalar görülmektedir. Bu nedenle üzeri açık yük ve eşya taşımak için kullanılan araçların üzerinde yolculuk yapmak trafik güvenliği açısından oldukça sakıncalıdır.

Emniyet Kemeri

Belirli sürücü ve yolcuların, araçların sürülmesi sırasında koruyucu tertibat kullanması mecburidir.
Özel araçlarda, şehirler arası otobüsler ile şehir içi otobüs ve minibüslerde “emniyet kemeri”nin bulundurulması ve kullanılması zorunludur (Görsel 2.56).
Ancak
• Yerleşim yeri içinde, servis araçları hariç, ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve otobüslerdeki yolcular,
• Geri giden veya park yerlerinde 25 km/sa. geçmeyen hızla seyreden sürücüler,
• Yakın koruma, harekât, tatbikat ve devriye görevi yürüten veya olaylara müdahale eden askerî ve genel kolluk görevlilerinden sürücü ve yolcu konumunda bulunanlar,
• Görev ya da ekip çalışması ile özel pozisyonlarda bulunduklarında acil servis görevlileri emniyet kemeri kullanmak zorunda değildir.

Yönetmelik’te ayrıca 150 cm’den kısa ve 36 kg’ın altındaki çocukların taşınması sırasında çocukların ağırlığına uygun çocuk bağlama sistemlerinin kullanılması zorunludur. Ancak 135 cm’den uzun çocuklar, çocuk bağlama sistemleri yerine ön koltukta oturmamak şartıyla diğer koltuklardaki emniyet kemerlerini kullanabilirler. Çocuk bağlama sistemleri olmayan araçlarda üç yaşın altındaki çocuklar taşınamaz. Çocukların taksilerde seyahatleri sırasında çocuk bağlama sistemleri kullanmaları, yok ise arka koltukta oturmaları zorunludur. Çocuklar, araçta hava yastığı devre dışı bırakılmadan, ön hava yastığı ile korunan bir yolcu koltuğunda ise yüzü geriye dönük çocuk bağlama sistemi kullanılarak taşınamazlar. Araçlarda seyahat eden üç ve üzeri yaştaki çocukların emniyet kemeri ya da çocuk bağlama sistemleri kullanması zorunludur.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 160 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!