Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Meb Yayınları

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 163 Cevabı

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 163 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 163 Cevabı 

2.3.2.3. Deniz Yolu Araçlarında Güvenli Yolculuk

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde yük ve yolcu taşımacılığında deniz yolu ulaşımı yaygın olarak kullanılmaktadır. Ulaşımda deniz yolunun kullanılması; maliyetlerinin düşük olması, yol yapım bakım ve onarımı gibi harcamaların olmaması, büyük miktarlarda yolcu ve yük taşınabilmesi nedenleriyle günümüzde artış göstermektedir (Görsel 2.60). Deniz yolu ulaşım araçlarının modernleşmesi ve bu alanda yapılan yenilikler de yolcu taşımacılığında deniz yolunun tercih edilmesinin sebeplerindendir. Deniz yolu ulaşımında yolcuların dikkat etmesi gereken bazı güvenlik önlemleri vardır. Bu araçları kullanan yolcular hareket hâlindeki deniz araçlarından sarkmamalıdır. Dalgaların şiddeti ile deniz araçlarında oluşan sarsıntılarda denge kayıpları yaşanıp düşme tehlikesi oluşmaktadır. Bu nedenle yolculuk esnasında ve deniz araçları tamamen durmadan güvenlik açısından ayağa kalkılmamalıdır. Ayrıca hareket etmek üzere iskeleden ayrılma aşamasındaki bir deniz aracına binmeye çalışılmamalıdır. Yolculuk esnasında herhangi bir şeye ihtiyaç duyulduğunda görevlilerden yardım istenmelidir. Yolcuların; deniz araçları limanlara yanaşıp rampa tam olarak açılmadan, biniş veya iniş onayı verilmeden ve gerekli güvenlik önlemleri alınmadan araba vapurlarına, deniz otobüslerine, feribotlara binmesi ve bu araçlardan inmesi tehlikeli ve yasaktır. Seyir hâlinde iken anonslarla duyurulan uyarılara yolcuların uyması gerekmektedir. Bu kurallara uyulmaması durumunda maddi kayıp, yaralanma ve ölümler meydana gelmektedir.

2.3.2.4. Hava Yolu Araçlarında Güvenli Yolculuk

Günümüzde hava yolu ulaşımı, diğer ulaşım türlerine göre daha güvenli, hızlı ve konforlu olduğu için insanlar tarafından tercih edilmektedir. Hava yolu ulaşımı, insanların dünyadaki herhangi bir bölgeye veya ülkeye daha hızlı ve rahat seyahat etmelerine olanak sağlamaktadır. Ayrıca artan hava yolu ulaşım olanakları ticaretin, turizmin ve yolcu taşımacılığının hızla artmasını sağlamaktadır (Görsel 2.61). Hava yolu ulaşım araçlarında da diğer ulaşım araçlarında olduğu gibi yolcuların bu araçlara binmeden veya bindikten sonra alması gereken bazı güvenlik önlemleri bulunmaktadır. Oluşabilecek tehlikeleri önleme açısından bu tedbirler oldukça önemli ve gereklidir. Yolcuların her türlü delici, kesici, yanıcı vb. eşyayı uçuş güvenliği açısından uçağa binerken yanlarında bulundurmaları yasaktır. Yolcuların ayrıca kemer, saat, bozuk para gibi metalleri güvenlik kapılarında sıra beklememek ve vakit kaybını önlemek açısından güvenlik personelinin belirttiği şekilde hazır bulundurmaları önemlidir. Yine uçakta cep telefonu ve elektronik eşyaların kullanımı, uçağın elektronik ak- samına verebileceği zararlardan dolayı kesinlikle yasaktır. Yolcuların uçağa bindikten sonra koltuklarına oturmaları ve kemerlerini, uçak kabin görevlilerinin bildirdiği gibi bağlamaları, kalkış öncesi koltuklarını dik konuma getirmeleri gerekmektedir. Uçak kalkarken ve kalktıktan sonra çıkarılabileceği söylenene kadar kemerler açılmamalı ve ayağa kalkılmamalıdır. Kemerlerin takılı olması, olası bir sarsılmada travmalara karşı koruma amaçlı bir önlem olduğundan bu kurala uyulması zorunludur.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 163 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!