Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Meb Yayınları

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 172 Cevabı

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 172 Cevabı 

b) Hatalı Sollama, Şerit İhlali, Geçiş Önceliği, Takip Mesafesi: Kara yolunda sürücüler, hatalı sollama ve şerit ihlali yaparak birçok trafik kazasına sebep olmaktadır. Bu nedenle sürücüler, geçme kurallarına uymalı ve geçmenin yasak olduğu yerlerde asla sollama yapmamalıdır. Sürücülerin önlerindeki bir aracı geçmeleri aşağıdaki durumlarda yasaktır:

• Geçmenin trafik işaretleri ile yasaklandığı yerlerde
• Görüş yetersizliği olan tepe üstü ve dönemeçlerde
• Kavşaklarda
• Demir yolu geçitlerinde
• Gidiş-geliş için birer şeridi bulunan iki yönlü trafiğin kullanıldığı köprü ve tünellerde
• Yaya ve okul geçitlerinde ve buralara yaklaşırken

Ayrıca bu yollarda sürücülerin geçme üstünlüğü olan araçlara yol vermemeleri, hem kendilerinin hem de diğer sürücülerin güvenliği açısından tehlike oluşturacağı için yasaktır.

En sık yapılan hatalardan biri de araçlar arasındaki takip mesafesinin korunmamasıdır. Trafikte öndeki araca en fazla, yapılan hızın yarısı kadar yaklaşılmalı ve takip mesafesi kuralına uyulmalıdır.

c) Kırmızı Işık İhlali: Işıklı trafik işaret cihazları, trafikte sürücülere büyük kolaylık sağlayan ayrıca düzen ve güvenliğin sağlanması amacıyla kullanılan çok önemli araçlardır. Trafik kazaları incelendiğinde kırmızı ışık ihlali yapan sürücülerin neden olduğu çok sayıda trafik kazası yaşanmaktadır. Bu kazalar can kayıplarına, yaralanmalara ve maddi hasarlara neden olmaktadır. Bu sebeple sürücülerin trafik ışıklarına dikkat etmeleri ve kırmızı ışık ihlalinden kaçınmaları, hem kendi hem de diğer vatandaşların can ve mal güvenliği açısından oldukça önemlidir.

İlgilenelim Bilgilenelim

Parlayan Yol Çizgileri İlk Kez Hollanda’da Kullanılmaya Başlandı

Geliştirilen özel kaplama boyasıyla hâlihazırda kullanılanlardan ayrılan “parlayan yol çizgileri”, gün boyunca güneş ışınlarım depoluyor ue bu enerjiyle gün battıktan sonra yaklaşık 8 saat boyunca yanıp parlayabiliyor. Bu sayede özellikle dönemeçli yollarda ciddi bir güvenlik avantajı sağlayan sistem, belirtildiği kadarıyla yoldaki sıcaklık değişikliklerinde tehlikeli durumları da algılıyor ve buzlanma durumunda kar tanesi şeklinde gösterdiği işaretlerle sürücüleri uyarabiliyor.

2.4.1.4. Alkol, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanımı

Günümüzde trafik kazalarında en çok öne çıkan sebeplerden birisi de alkollüyken araç kullanmaktır. Alkol alarak trafiğe çıkmanın kaza riskini ciddi oranda arttırdığı genel olarak kabul gören bir husustur.
Alkol, uyuşturucu ve uyarıcı maddeler sürücülerin algılama, kavrama ve ani karar verme gibi davranışlarını olumsuz yönde etkileyerek kazaların yaşanmasına sebep olmaktadır. Alkol ve uyuşturucu türü maddeler sürücülerde çift görme, gözde kayma, bulanık görme, kaslarda güçsüzlük gibi sürüş kabiliyetlerini olumsuz yönde etkileyecek sonuçlara sebebiyet vermektedir.

 

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 172 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!