Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Meb Yayınları

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 176 Cevabı

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 176 Cevabı 

NELER BİLİYORUZ?

1. Trafiğin çevreye verdiği zararlar sizce nelerdir? Sınıfta tartışınız.

  • Cevap: Trafik küresel sorunlardan biridir. Araç yoğunluğunun olması, araçların bireysel olarak kullanılmasından ileri gelmektedir. Trafik yoğunluğu çevreye zarar vermektedir. Enerji ve zaman kaybının yanı sıra çevre sorunları yaşanmaktadır. Gürültü kirliliği, ses kirliliği ve hava kirliliği gibi çevre sorunları yaşanmaktadır. Trafiğin çevreye verdiği zararlar küresel çevre sorunlarının yaşanmasına neden olur. Bunlardan biri de küresel ısınmadır. Trafikteki araç yoğunluğu hava kirliliğinin artmasına neden olur. Hava kirliliğinin artması küresel ısınmaya neden olur. Çünkü kirli havanın absorbsiyonu fazla olur. Trafiğin en büyük zararlarından biri budur. Trafik küresel bir sorun olarak diğer başka sorunların yaşanmasına neden olur.

2. Bisiklet kullanımının çevreye katkıları nelerdir? Araştırınız.

  • Cevap: Bisiklet çevreci bir araçtır. Bireysel ve toplumsal faydaları bulunmaktadır. Trafikte bisiklet kullanmanın çevresel faydaları da bulunmaktadır. Çünkü araç trafiğinde motorlu taşıtların çevreye verdiği zarar ortadadır. Motorlu taşıtlar ses kirliliğine, hava kirliliğine neden olmaktadır. Motorlu taşıtların bu sorunlarına karşı bisiklet alternatif bir taşıttır.

Bisiklet kullanımının çevreye katkıları şu şekildedir:

* Araç trafiği yaşanmaz.
* İnsanların sağlıklı yaşamasına yarar sağlar.
* Çevrenin kirletilmesi engellenir.
* Enerji ve zaman tasarrufu sağlanır.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 176 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!