Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Meb Yayınları

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 178 Cevabı

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 178 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 178 Cevabı 

Tüm dünyanın karşı karşıya olduğu çevre kirliliği tehlikesi, çözüm gerektiren bir sorundur. Trafik, çevreyi doğrudan etkileyen ve büyük ölçüde kirleten bir etmendir. Nüfus artışıyla birlikte trafikte oluşan yoğunluğun çevre kirliliğine etkisi oldukça büyüktür. Trafiğin olumsuz etkilerinin insan ve çevre sağlığını tehdit etmesini önlemek amacı ile alınması gereken birçok önlem vardır. Alınacak bütün önlemler insanların huzurlu ve sağlıklı bir ortamda yaşaması için gereklidir.

Trafik kaynaklı çevre kirliliğini en aza indirmek için alınacak önlemlerden bazıları şunlardır:

• Araç bakımlarının yetkili servislerde, zamanında ve tam olarak yaptırılmasına özen gösterilmelidir. Bakımı yapılmış bir araç, yakıt tasarrufu sağlayacağından hem ülke ekonomisine katkı sağlar hem de kirlilik oranını azaltır.
• Araçlardaki klimalar motorun gücünden yararlanarak çalıştığı için gereksiz klima kullanımından kaçınmak yakıt tasarrufu sağlar. Klimanın doğru kullanımı ve motora uygun yakıt seçilmesi, tasarruf edilmesine büyük katkı sağlar.
• Araçlarda yakıtın güvenilir akaryakıt istasyonlarından alınması
ve araçların kullanma kılavuzlarında belirtilen yakıtın kullanılması çok önemli bir noktadır.
• Motorlu taşıtlarda egzoz emisyonlarının istenen değerlere çekilebilmesi için otomobilin egzoz çıkış borusuna bağlanan ve zararlı gaz emisyonunu azaltan cihazın (katalitik konvertör) kullanımı teşvik edilmelidir.
• LPG gibi alternatif yakıtların ve elektrik enerjisinin taşıtlarda kullanımı yaygınlaştırılmalıdır (Görsel 2.68).
• Çok gerekli olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmamalı ve toplu taşıma araçları tercih edilmelidir.
• Trafiğin yoğunluğu nedeni ile araçların durakladığı zamanlarda aracı durdurmak hem çevre kirliliğini engelleyecek hem de maddi kazanç sağlanmasına yardımcı olacaktır.
• Özellikle yürüyerek gidilebilecek mesafedeki yerlere araç ile değil yürüyerek ya da bisiklet kullanarak gitmek, alışkanlık hâline getirilmelidir.
• Eski teknolojili araçların bakıma tabi tutulması gerekmektedir.

Ayrıca araca gereğinden fazla yük yüklemek, gereksiz aksesuarlar takmak, aracı aşırı hızla sürmek, aracın lastik havalarını kontrol etmemek; sert fren, ani kalkışlar ve hızlı dönüşler yapmak hem yakıt tüketimini artırır hem de havayı kirletir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 178 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!