Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Meb Yayınları

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 179 Cevabı

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 179 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 179 Cevabı

Ulaşım kaynaklı çevre kirliliğinin insan sağlığına, doğaya, insanlık mirası kentlerin doğal, tarihi ve kültürel dokusuna vermiş olduğu zararların çoğunlukla geri döndürülemez olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Trafikteki araç sayısının artması; kentlerin havasının, suyunun, denizinin kirlenmesine ve yerleşim yerlerindeki gürültünün artmasına neden olmaktadır. Sonuçta enerji, doğal kaynaklar ve en önemlisi insan kaynaklarının israf edilmesi; ulusal ekonomide gereksiz kayıplar meydana getirmektedir. Bu nedenle çevre ve doğaya karşı duyarlı olmalı, sorumluluklar yerine getirilmeli ve gelecek kuşaklara temiz bir dünya bırakılmalıdır.

2.5.2. TOPLU TAŞIMA ARAÇLARININ KULLANILMASININ ÖNEMİ

Trafikte özel araçların gereksiz kullanımı; yollarda trafik sıkışıklığına, hava kirliliğine, gürültüye ve kaza ihtimalinin artmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle zorunlu olmadıkça özel araç kullanılmamalı bunun yerine toplu taşıma araçları tercih edilmelidir. Özel araç kullanan sürücüler ise mümkün olduğunca zaman ve yakıt tasarrufu sağlamak amacı ile yoğun trafiği olan yollar yerine diğer yolları tercih etmelidir. Büyük şehirlerde toplu taşıma hizmetleri yaygınlaştırılmalıdır. Böylece otomobil egzozlarının neden olduğu kirlilik azaltılabilir. Şehir içi ulaşımda daha az hava ve gürültü kirliliğine neden olan hafif raylı sistemler kullanılmalıdır (Görsel 2.69). İnsanların bireysel taşımacılıktan toplu taşımacılığa yönlendirilmesinde önayak olabilecek bu alternatif sistem, gürültü kirliliğinin azalması için de uygulanması gereken tercihlerden biridir.
Trafiğin çevre üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da kara yolu taşımacılığı yerine demir yolu, hava yolu ve deniz yolu taşımacılığına ağırlık verilmesidir. Böylelikle toplu taşımacılıkla birlikte azalan taşıt sayısıyla orantılı olarak trafik yoğunluğunun, çevre kirliliğinin ve ülke ekonomisine verilen zararın da azalacağı gözlenecektir.

Özel araçları gereksiz kullanmanın sebep olduğu olumsuzluklar;

• İsraf ve yakıt tüketiminin artması,
• Aracın yıpranması ve ömrünün azalması,
• Çevrenin bozulması ve kirlenmesi,
• Özellikle büyük şehirlerde trafiğin yoğunlaşması ve trafik kargaşası,
• Park probleminin artması şeklinde sıralanabilir.

Zararları en aza indirmek için;

• Aynı istikamete giden kişilerle ortak araç kullanılmalı,
• Kısa mesafelerde araç kullanılmamalı,
• Mümkün olduğunca toplu taşıma araçları tercih edilmeli,
• Trafiğe çıkmak için trafiğin yoğun olduğu saatler tercih edilmemelidir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 179 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!