Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Meb Yayınları / 9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 180 Cevabı

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 180 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 180 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 180 Cevabı 

Ç. Aşağıdaki soruların doğru seçeneklerini işaretleyiniz.

1. Kara yolu üzerinde bir ya da daha çok aracın karıştığı, can ve/veya mal kaybının yaşandığı olaylara ne denir?
A) Trafik güvenliği
B) Trafik akışı
C) Trafik düzeni
D) Trafik kazası
E) Trafik kuralı

  • Cevap: D

2. Aşağıdakilerden hangisi tren yolu geçidine yaklaşıldığını gösteren trafik işaretidir?

  • Cevap: A

3. Şekildeki trafik levhasını gören araç kullanıcısı ne yapmalıdır?
A) Hızını arttırmalı
B) U dönüşü yapmamalı
C) Sola dönüş yapmamalı
D) Geri gitmemeli
E) Araç sollamamalı

  • Cevap: B

4. Aşağıdakilerden hangisi geçme kurallarından birisi değildir?
A) Aracın başka bir araç tarafından geçilmeye başlanmamış olması
B) Önde seyreden aracın başka bir aracı geçme niyetini belirten uyarma işaretini vermemiş bulunması
C) Geçiş yapan aracın geçiş yaptığı aracın sağından geçmesi
D) Geçişin trafikte herhangi bir güçlük yaratmayacak şekilde bulunması
E) Geçilecek aracın hızının ve geçme esnasındaki aracın hızının dikkate alınması

  • Cevap: C

5. Aşağıdakilerden hangisi kavşaklarda uygulanan kurallardan değildir?
A) Yavaşlamak
B) Dikkatli olmak
C) Geçiş hakkı önceliği olan araçlara yol vermek
D) Kavşakta park etmek
E) Kavşak giriş ve çıkışlarda kurallara uygun olarak karşıya geçen yayalara yol vermek

  • Cevap: D

6. Aşağıdakilerden hangisi trafikte ilk geçiş üstünlüğüne sahiptir?
A) Polis
B) Jandarma
C) Ambulans
D) Sivil savunma araçları
E) İtfaiye

  • Cevap: C

7. Ehliyet almak isteyen sürücü adayında aşağıdaki şartlardan hangisi aranmamaktır?
A) Yaş
B) Adres bilgileri
C) Öğrenim
D) Sağlık
E) Sınav

  • Cevap: B

8. Aşağıdakilerden hangisi bisiklet sürerken kullanılması zorunlu malzemelerden değildir?
A) Kask
B) Bisiklet eldiveni
C) Dizlik
D) Gözlük
E) Spor ayakkabı

  • Cevap: E
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir