Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Meb Yayınları

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 48 Cevabı

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 48 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 48 Cevabı 

Fiziksel Aktivitelerin Zihinsel ve Sosyal Yararları

• Fiziksel aktivite zamanları bireyin kendine ayırdığı zaman dilimleridir ve bireyde yaşama sevincini artırır.
• Sağlıklı kas, kemik ve eklem yapısı üzerine olumlu etkileri nedeniyle vücut düzgünlüğünü geliştirerek bedeni ile barışık, öz güvenli bireyler oluşturur.
• Bireyler arası iletişim becerilerini geliştirir.
• Olumlu düşünebilme ve stresle başa çıkabilme yeteneğini geliştirir.
• Her yaştan bireyler için sosyal uyum ve kabul görme oranını artırır.

Fiziksel aktivitenin, istenen ve beklenen etkilerinin açığa çıkabilmesi bazı etmenlere bağlıdır. Bu etmenler; fiziksel aktivitenin düzenli olarak yapılması, devamlılığı, uygun yoğunluk seçimi ve günlük süresidir. Bir bireyin geleceği için yapabileceği en iyi yatırım düzenli fiziksel aktivite alışkanlığıdır. Haftada 3-4 kez yapılan 30-60 dakikalık orta şiddette fiziksel aktivite, sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratır.

Her Yaşta Spor

Toplumun farklı kesimlerinde fiziksel aktivite alışkanlığını değerlendirmek üzere yapılan bilimsel araştırma sonuçları, çocuklar, gençler ve yaşlılar arasında fiziksel aktivitenin henüz bir yaşam biçimi hâlini almadığını göstermektedir. Bu nedenle, toplum olarak çocukluk çağından itibaren daha aktif, düzenli egzersiz alışkanlığı edinilme- lidir. Spora küçük yaşlarda başlanmalıdır. Küçük yaşlarda yapılacak en güzel aktivite çocuk oyunlarıdır. Ayrıca her yaşta yürüyüş, bisiklete binme ve yüzme yapılabilecek en güzel sporlardır (Görsel 1.53).
Her yaşa göre yapılabilecek spor farklıdır. Uygun spor ve egzersizler, uygun yaşta yapılırsa hem zihnen hem de bedenen sağlıklı bir hayat sürdürülebilir. Küçük bir çocuğa ya da 70’ini aşmış bir kişiye halter sporunu yapmasını önermek son derece yanlıştır. Haftada 2-3 gün ve 1-2 saat yapılacak olan egzersiz çeşitli kalp, damar, dolaşım ve sindirim sistemi hastalıklarını önleyecektir.

İlgilenelim Bilgilenelim

Her Yaşta Spor

Babadağ’da, torunuyla yamaç paraşütüyle uçtuğuna ilişkin görüntüleriyle sosyal medyada büyük ilgi gören 86 yaşındaki Halime Kavçakar, yaşadığı heyecanı anlattı.

Fethiye’de deniz kenarında gezerken gökyüzünde paraşütleri gördüğünü söyleyen Kavkaçar, o paraşütlerle uçtuğunu bildiği torununa, kendisinin de uçmak istediğini söyledi. Bu hayali gerçekleşen Halime Kavçakar, yaşadığı heyecanı dile getirerek “Şimdi uçursalar yine giderim, yine uçarım.” dedi.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 48 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!