Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Blog Cevapları

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Meb Yayınları 9. Ünite Günlük/Blog Sayfa 254, 255 Blog Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Blog Cevapları

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 254 Cevabı

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Blog yazarının merak ettikleri nelerdir? Belirtiniz.

  • Cevap: Çayın Türklerde tarihinin çok olmamasına rağmen neden çok sevildiğini merak eder

2. Blog yazarının blogda karşı tarafı dikkate alarak yazdığını gösteren ifadeleri belirtiniz.

  • Cevap: Sohbet havasında geçmiştir. Soru yoluyla okuyucuyu da metne katmıştır.

3. Blogdaki dil ve anlatım özelliklerini belirleyiniz.

  • Cevap: Sade ve akıcı bir dil kullanılmıştır.

4. Blog metninin görsel unsurlarla ilişkisini belirleyiniz.

  • Cevap: Çay ya da kahveden bahsediyorsa bunların görseli mutlaka olmalı.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 255 Cevabı

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Yukarıdaki blog metninin günlük türüne benzeyen özelliklerini belirtiniz.

  • Cevap: Her ikisi de sohbet havasında yazılır. Samimi ve içten bir dil kullanılır.

2. Blog metnindeki dil ve anlatım özelliklerini belirleyiniz.

  • Cevap: Sorular sorarak okuyucuyu düşündürmeye ve metnin içine katmayı hedeflemiştir.

3. Blog yazarı hayatıyla ilgili neleri paylaşmaktadır? Belirtiniz.

  • Cevap: Hayattaki izlenimlerini konu edinmiştir.

4. Blog yazarının duygularını açık ve etkili biçimde ifade ettiği cümleleri belirleyiniz.

  • Cevap: Meyvesinin kırmızı olmasına şaşırmadım, doğal diye düşündüm. Kahvenin rengini düşününce çiçeğinin bembeyaz olmasına hayret ettim.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 254, 255 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2023 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
love
2
unlike
1
happy
1
clap
1
angry
0
confused
0
sad

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!