“9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 111 Sonuç Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 111
8. Aşağıdakilerden hangisi fiziksel aktivitenin insan vücuduna olan etkilerinden değildir?
A) Vücudu ve kasları geliştirir.
B) Temiz ve sağlığa uygun giyinmemizi sağlar.
C) Kalbin iyi çalışmasını sağlar.
D) Kan dolaşımı ve solunumun hızlanmasına sebep olur.
E) Vücut farkındalığını geliştirir.
Cevap: B
9. Aşağıdakilerden hangisi fiziksel aktivitenin beden sağlığı üzerine başlıca etkilerinden değildir?
A) Kas-eklem kontrolünü artırarak dengeyi sağlar.
B) Kas ve eklemlerin esnekliğini korur ve artırır.
C) Kondisyon ve dayanıklılığı artırır.
D) Kalp ritmini düzenler.
E) Yorgunluğu artırır.
Cevap: E
10. Aşağıdakilerden hangisi sağlığa zarar veren ortamlardan korunmak adına yapılacak her türlü uygulama ve temizlik önlemlerinin alınması işlemine verilen addır?
A) Titizlik
B) Obsesif davranış
C) Takıntı
D) Hijyen
E) Rutin temizlik
Cevap: D
11. Diş fırçaları düzenli olarak en geç ne kadar sürede değiştirilmelidir?
A) Yılda bir
B) 3 ayda bir
C) 6 ayda bir
D) 2 yılda bir
E) Hiç değiştirilmemeli
Cevap: B
12. Bireyin gelişim süreci içerisinde çocukluk döneminin bitişiyle beraber fizyolojik olarak erişkinliğe ulaşıncaya kadar geçen gelişim dönemine verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?
A) Gençlik
B) Cahillik
C) Ergenlik
D) Asilik
E) Olgunluk
Cevap: C
13. Aşağıdakilerden hangisi alkol bağımlılığının yol açtığı sağlık sorunlarından değildir?
A) Kol ya da bacak kırıkları
B) Doğru düşünme, karar verme ve hareket etme gibi beynin işlevlerinin bozulması
C) Uyku bozuklukları, baş ağrısı, göz tahribatı
D) Kalp ve kan dolaşımı hastalıkları
E) Karaciğerde ağır hasar oluşturması
Cevap: A
14. Aşağıdakilerden hangisi ilaç kullanımında dikkat edilecek hususlardan değildir?
A) Hasta, ilacı doğru yoldan, doğru zaman aralıklarında, doğru dozda ve belirtilen süre boyunca kesintisiz kullanmalıdır.
B) Hasta kendini iyi hissettiğinde ilaç kullanımını kendiliğinden kesmelidir.
C) İlaçtan yarar görmüyorsa hekimine haber vermelidir.
D) Başkasına iyi gelen ilacın kendisine zarar verebileceğini unutmamalıdır.
E) İlaçlar kullanma talimatlarında belirtildiği şekilde korunmalıdır.
Cevap: B
15. Kimi mikroplara karşı doğal olarak var olan ya da aşı ile kazanılmış direnç durumuna verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bağışıklık
B) Aşı
C) Enfeksiyon
D) Hijyen
E) Polio
Cevap: A
9. Sınıf Sonuç Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 111ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok