Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Sonuç Yayınları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 127

“9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 127 Sonuç Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 127

Trafik uyarı işaret ve işaret levhaları, kara yolunu kullananların sürüş sırasında karşılaşabileceği yol veya çevre etkenlerine bağlı tehlikelere karşı uyarma ve bilgilendirme amaçlı işaret ve levhalardır. Genel olarak beyaz zemin rengi üzerinde kırmızı bir çerçeve ve siyah sembollerden oluşan ve üçgen olan levhalar, sürücülerin hızlarını düşürmelerini ve daha dikkatli seyretmeleri gerektiğini bildirir. Bu işaretler aşağıdaki gibidir:

(T-1a) Sağa tehlikeli viraj: İleride sağa dönemeçli bir yol kesimine yaklaşıldığını bildirir. Bu işaret görüldüğünde diğer işaretlerle konulmuş olan geçme yasağı, hız kısıtlaması, duraklama ve park etme yasağına uyulur.

(T-1b) Sola tehlikeli viraj: İleride sola dönemeçli bir yol kesimine yaklaşıldığını bildirir. Bu işaret görüldüğünde diğer işaretlerle konulmuş olan geçme yasağı, hız kısıtlaması, duraklama ve park etme yasağına uyulur.

(T-2a) Sağa tehlikeli devamlı virajlar: İlki sağa olmak üzere tehlikeli devamlı virajlı yol kesimine girileceğini bildirir. Bu işaret görüldüğünde hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan geçme yasağı, hız kısıtlaması, duraklama ve park etme yasağına uyulur.

(T-2b) Sola tehlikeli devamlı virajlar: İlki sola olmak üzere tehlikeli devamlı virajlı yol kesimine girileceğini bildirir. Bu işaret görüldüğünde hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan geçme yasağı, hız kısıtlaması, duraklama ve park etme yasağına uyulur.

(T-3a) Tehlikeli eğim (İniş): Tehlikeli olduğu düşünülen iniş eğimli yol kesimine girileceğini, özellikle kamyon vb. büyük araç sürücülerinin uygun vitese geçmeleri gerektiğini bildirir. Uyarı levhası üzerinde belirtilen eğim derecesi, uyarıya konu olan yol kesiminin ortalama eğimi olmalıdır.

(T-3b) Tehlikeli eğim (Çıkış): Çıkış eğimli yol kesimine girileceğini bildirir. Çıkış eğimli kesimi rahat geçmek için uygun vitese geçilir, diğer işaretlerle bildirilen hususlara uyulur.

(T-4a) İki taraftan daralan kaplama: İleride yol kaplamasının devamlı veya geçici nedenlerle her iki taraftan daralmış olduğunu bildirir. Bu işaret görüldüğünde hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan geçme yasağı, hız kısıtlaması, karşıdan geçene yol verme gibi kural ve yasaklara uyulur.

(T-4b) Sağdan daralan kaplama: İleride kaplamanın devamlı ve arıza nedeniyle sağdan daralmış olduğunu bildirir. Bu işaret görüldüğünde hız azaltılır, diğer işaretlerle bildirilen hususlara uyulur.

(T-4c) Soldan daralan kaplama: İleride kaplamanın devamlı ve arıza nedeniyle soldan daralmış olduğunu bildirir. Bu işaret görüldüğünde hız azaltılır, diğer işaretlerle bildirilen hususlara uyulur.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Sonuç Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 127 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!