Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Sonuç Yayınları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 132

“9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 132 Sonuç Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 132

(T-36) Düşük banket: Kaplama ile banket arasındaki trafik güvenliğini tehlikeye atacak seviye farklarını uyarmak için kullanılır. Bu işaret levhası ayrıca yumuşak banketi uyarmak için de kullanılabilir.

(T-37) Gizli buzlanma: Seyir hâlinde bulunulan yolun diğer kesimlerine nazaran önceden beklenilmeyen ve tahmin edilemeyen buzlanmalar olabileceğini bildirir. Bu işaret levhası, köprü üstleri, güneş görmeyen yamaçlar ile nemli yerlerde oluşabilecek ve seyir hâlinde bulunulan yolun, diğer kesimlerine nazaran önceden fark edilemeyen kesimlerinde olabilecek gizli buzlanma olasılığı bulunan yol kesimlerini bildirmek amacıyla kullanılır.

(T-38) Trafik sıkışıklığı: Yolun ilerideki kesiminde trafik sıkışıklığı olabileceğini ve sürücülerin hızlarını düşürmeye veya durmaya hazırlanmaları gerektiğini belirtmek için kullanılır. Bu işaret levhası aynı zamanda sürücülerin alternatif güzergâhları değerlendirmeleri gerektiğini de belirtir.

(T-39) Tramvay hattı ile oluşan kavşak: Seyredilmekte olan yolun bir tramvay hattı ile kesiştiğini, sürücülerin araçlarının hızlarını düşürmeleri ve tramvaya yol vermeleri gerektiğini belirtmek amacıyla kullanılır.

Trafik tanzim işaretleri (T T – Grubu)

Trafik tanzim işaretleri yol kullanıcılarını; uymaları gereken özel yükümlülükler, çeşitli yasaklama ve kısıtlamalar hakkında bilgilendirmek için kullanılır. Ek bir panel üzerinde aksi belirtilmedikçe işaret levhası ile belirtilen yasaklama ve kısıtlama, levhanın dikili olduğu noktadan itibaren başlar ve aksini belirten bir işaret levhasına kadar ya da bir sonraki kavşağa kadar sürer. Belirtilen yasaklama veya kısıtlamanın kavşaktan sonra da geçerli olmaya devam etmesi gerekiyorsa işaret tekrarlanmalıdır.
Trafik tanzim işaretlerinde T T-1 Yol Ver ve T T-2 Dur dışındaki tüm işaret levhaları daire şeklindedir. Bu işaretler, mecburiyet gösteren işaretler hariç genellikle beyaz zemin üzerinde kırmızı bir çerçeve ve siyah bir sembolden oluşur. Mecburiyet gösteren işaretler ise genel olarak mavi zemin üzerinde ok ve sembollerden ibarettir. Bu işaretler aşağıdaki gibidir:

Öncelik bildiren trafik işaretleri

(T T-1) Yol ver: Ana yol-tali yol kavşaklarında, tali yoldan kavşağa yaklaşmakta olan sürücülerin ana yolda seyretmekte olan araçlara geçiş önceliği vermesi gerektiğini belirtir.
(T T-2) Dur: Sürücülerin bir kavşağa girmeden önce durarak kavşaktaki bütün araçlara yol vermeleri gerektiğini belirtir. Bu işaret levhası aynı zamanda kontrolsüz bir demir yolu geçidinden geçmeden önce söz konusu olan durma mecburiyetini belirtmek için de kullanılır.
(T T-3) Karşıdan gelene yol ver: İki yönlü trafik akışının zor ya da imkânsız olduğu dar yol kesimlerinde öncelik hakkının karşıdan gelen araçlara ait olduğunu belirtmek amacıyla kullanılır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Sonuç Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 132 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!