Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Sonuç Yayınları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 156

“9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 156 Sonuç Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 156

İki şeridi birden kullanmaları,
Kavşaklara yaklaşırken; yerleşim yerlerinde 30, yerleşim yerleri dışında 150 metre mesafe içinde ve kavşaklarda şerit değiştirmeleri,
Araçlarının cinsine ve hızına uygun olmayan şeritten gitmeleri,
İşaret vermeden şerit değiştirmeleri,
Bölünmüş yollarda karşı yöndeki trafik için ayrılan yol bölümüne girmeleri,
Dört veya daha fazla şeritli ve iki yönlü yollarda, karşı yöndeki trafik için ayrılan yol bölümüne girmeleri, O İki yönlü ve üç şeritli yollarda en sol şeride girmeleri yasaktır.

b. Trafik Görevlilerine, Trafik İşaretlerine Uyma Mecburiyeti ve Öncelik Sırası

Trafiğe sürücü, yolcu ve yaya olarak katılan herkes trafik işaret levhalarının, ışıklı trafik işaret cihazlarının ve trafiği düzenleyip denetleyen görevlilerin işaretlerine uymak zorundadır. Trafik işaret ve görevlilerine uymadaki öncelik sırası şöyledir:

• Trafik görevlisinin işaretleri (Görsel 2.24)
• Işıklı trafik işaretleri
• Trafik işaret levhaları
• Yol çizgileri ve kenar taşları

Oto korkulukları ve bordür taşları gibi diğer işaretleme elemanları

Gideceğiniz yere geç gitmeniz, hiç gidememenizden daha iyidir.

c. Hız Sınırları ve Takip Mesafesi Hız sınırı

Hız sınırı, bir yolda en fazla ne kadar hızda araç sürülebileceğini belirten yasal sınırdır. Yüksek hızda araç kullanma davranışı, kaza sayısı üzerinde doğrudan doğruya etkide bulunan çok önemli bir trafik ihlalidir. 2008’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından hazırlanmış olan Hız Yönetimi başlıklı raporda hız yapma davranışının, yasal hız sınırının üzerinde aşırı hızda ya da yasal hız sınırını aşmayan ancak içinde bulunulan koşullar için uygun olmayan yüksek hızda araç kullanmak şeklinde tanımlanmıştır.

Yüksek hız bir çarpma riskini birçok nedenden dolayı artırmaktadır. Hız yüksek olduğunda sürücü araç kontrolünü kaybedebilir. Bu durumda gelen tehlikeleri zamanında fark edememe olasılığı da artmış olur. Aşırı hız ya da uygun olmayan hız birçok ülkedeki en büyük kara yolu güvenliği problemidir. Bu nedenle tüm dünyada kara yolunda meydana gelen yaralanma ve ölümlerin azaltılması amacıyla hız sınırları belirlenmekte ve yaygın şekilde denetlenmektedir. Türkiye’de de kara yolunu kullanan tüm motorlu taşıtların gidebileceği azami ve asgari hız limitleri, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda ve buna bağlı olarak çıkarılan Karayolları Trafik Yönetmelik’inde belirlenmiştir (Tablo 2.1).

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Sonuç Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 156 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!