Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Sonuç Yayınları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 171

“9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 171 Sonuç Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 171

Sürücüler, trafik güvenliği için yol boyunca trafik ışığı, levha, işaret ve işaretçileri ile trafikteki hız sınırlarına dikkat etmelidir (Görsel 2.38). Sürücünün yolculuk anında özellikle cep telefonu kullanması ya da dikkatini dağıtacak başka konularla ilgilenmesi olumsuz sonuçlar doğuran en önemli etkenlerdir.

Örneğin sürücü durma mesafesini ayarlayamayabilir, doğru çizgide hareket edemeyebilir, yol güzergâhındaki başka araç ya da yayaları fark edemeyebilir.

Bu nedenle araç kullanırken cep telefonunu kapalı tutmak, çok gerekmedikçe açmamak, telefonla mutlaka görüşmek gerekiyorsa uygun bir yerde park ederek konuşmak gerekir. Sürücünün aracın kapasitesinin üzerinde yolcu almaması da güvenli bir yolculuk için olmazsa olmaz kurallardandır.

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de coğrafi koşulların sağlıklı kara ulaşımına izin vermediği bazı bölgelerde yerleşim yerleri bulunmaktadır. Özellikle kırsal bölgelerde kullanılan teleferik, at arabası gibi araçlarla yolculuk yapılırken gerekli güvenlik önlemleri alınmalı, tüm ulaşım araçlarında olduğu gibi gerekli olan bakım, emniyet kemeri kullanımı, kask kullanımı, gereğinden fazla yük ve yolcu taşınmaması gibi güvenlik önlemleri mutlaka alınmalıdır. Traktör, kamyon, kamyonet gibi üstü açık araçlarda, aracın kasasında yolculuk yapılmamalıdır. Çünkü bu durum yolcuların düşmesine, ağaç, dal ve köprülere çarparak zarar görmelerine neden olabilir.

Kış aylarında, soğuk havaların etkili olduğu yerlerde, kar ve buzlanmanın hâkim olduğu araçların kullanımını güçleştirecek iklim koşullarında trafiğe çıkmadan önce araç sürücülerinin gerekli önlemleri almaları oldukça önemlidir. Araç sürücülerinin kış lastiği takmaları, lastik basınçlarını kontrol etmeleri, dondurmaz (antifriz) su kullanmaları; araçlarında devamlı halat, takoz, kar zinciri vb. malzemeleri bulundurmaları gerekmektedir. Sürücülerin araç kullanırken bulundukları iklim koşullarını göz önüne alarak araçlarını kullanmaları; yağmurlu ve karlı havalarda ani fren, ani kalkış gibi manevralardan kaçınmaları, bulundukları coğrafi koşulların ve iklim koşullarının şartlarına göre araç bakımlarını yapmaları hem kendi güvenlikleri hem de trafik güvenliği için oldukça önemlidir.

Sürücülerin araç kullanırken dikkat edeceği bir başka nokta uykusuz olmamalarıdır. Özellikle uzun mesafe kat edilecek yolculuklara tek başına çıkmamalı, araç kullanırken yorgunluktan dikkatleri dağıldığında mutlaka uygun bir yerde mola verip dinlenmelidirler.

Güvenli bir yolculuk için alınması gereken bir başka önlem ise çocukların kucağa alınarak yolculuk yapılmaması ve ön koltuğa oturtulmamasıdır (Görsel2.39). Bunun yanında yolcuların, sürücünün araç kullanmasını engelleyecek, dikkatini dağıtacak davranışlardan uzak durması da oldukça önemlidir.

Özellikle çocuklar yolculuk konusunda yaşlarına uygun şekilde eğitilmeli, güvenli bir şekilde seyahat etmenin önemi konusunda bilinçlendirilmelidir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Sonuç Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 171 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!