Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Sonuç Yayınları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 20

“9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 20 Sonuç Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 20

Radyasyonun zararları genellikle zamanla ortaya çıkar. Ancak atom bombalarının etkileri ani olup ölümler ve yüksek radyasyondaki yanmalar şeklinde kendini gösterir. Geçmişte yapılan nükleer silah denemelerinden dolayı radyoaktif maddelerle yüklenmiş toz bulutları, atmosferin yüksek tabakalarına ve stratosfere yerleşerek radyoaktif yağışlar hâlinde yavaş yavaş yeryüzüne inmekte ve çevrenin, özellikle yüzeysel suların kirlenmesine sebep olmaktadır (Görsel 1.12).

c. Cep Telefonu

Teknolojik ilerlemeler toplum hayatında birçok kolaylık sağlamakla birlikte toplum ve bireyin sağlığını da olumsuz olarak etkilemektedir. İletişim araçlarından cep telefonları toplumun hemen hemen her kesiminde kullanılmaktadır. Cep telefonlarının teknolojik açıdan çok faydası olmakla birlikte uzun süreli telefon konuşmalarının kulak ve beyin dokusunun ısısını artırdığı ve baş ağrılarına neden olduğu, kişilerin kolayca hissedebildiği başlıca olumsuz etkilerdendir. Özellikle çocukların dokularının daha ince ve yumuşak olmasından dolayı elektromanyetik dalgalara daha kolay maruz kaldıkları bilinen bir gerçektir. Çünkü beyin dokusu yirmili yaşlara kadar gelişmeye devam eden bir dokudur.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) verilerine göre 2021 yılı Aralık ayı itibarıyla Türkiye’de mobil telefon abonesi sayısı 86 288 834’e ulaşmıştır. Bu sayının önemli kısmını genç kuşak oluşturmaktadır. Çocukların ve gençlerin sürekli cep telefonu kullanarak elektromanyetik radyasyona maruz kalmaları nedeniyle yetişkinlere göre daha fazla zarar görmeleri söz konusudur (Görsel 1.13 ve 1.14).

Cep telefonu kullanımı, çocukları yetişkinlere göre olumsuz yönde daha fazla etkiler.

Bilinçli cep telefonu kullanabilmek için yapılması gerekenlerin başlıcaları şunlardır:

Cep telefonu görüşmelerini mümkün olduğunca kısa tutup gereksiz konuşmalardan kaçınmak, yakında sabit hat varsa onu tercih etmek
Acil durumlar hariç çocuklara cep telefonu kullandırtmamak, telefonları onların yakınında tutmamak
Cep telefonunu bir kulaklık aracılığıyla kullanmak (Bu durum zararı bütünüyle önlemez ancak azaltabilir.)
Konuşma dışında cep telefonunun ekstra özelliklerini kullanmaktan mümkün olduğunca kaçınmak
Cep telefonlarının en çok radyasyon yaydığı zamanlar telefon çaldığı ve arama yapıldığı sırada numaranın bağlandığı anlar olduğu için bu sürelerde telefonu baş bölgesinden uzakta tutmak (Gelen çağrıyı açtıktan veya karşı taraf görüşmeye açtıktan 1-2 saniye sonra cihazı kulağa götürmek daha güvenlidir.)

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Sonuç Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 20 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!