Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Sonuç Yayınları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 21

“9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21 Sonuç Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 21

Hamilelikte cep telefonunu acil durumlar dışında kullanmamak (Görsel 1.15)
Asansör ve otomobil gibi dar ve kapalı alanlarda cep telefonu ile görüşme yapmamak (Cihaz çekmediği için görüşmenin gerçekleşmesi baz istasyonun daha fazla elektromanyetik radyasyon iletmesini gerektirir.)
Cep telefonlarını petrol istasyonlarında ve hastanelerde kullanmamak

ç. Hava Kirliliği

Atmosferde bulunan toz, duman, gaz, koku ve saf olmayan su buharı şeklindeki kirleticilerin, canlıların sağlığını olumsuz yönde etkileyecek ya da maddi zararlar meydana getirecek miktarlara yükselmesi hava kirliliği olarak adlandırılmaktadır. İnsanların çeşitli faaliyetleri sonucu meydana gelen üretim ve tüketim faaliyetleri sırasında ortaya çıkan atıklarla hava tabakası kirlenir ve yeryüzündeki canlı hayatı olumsuz yönde etkilenir. Hava kirliliğinin çeşitleri ise aşağıdaki gibi sınıflandırılabilir:

Sanayiden kaynaklanan hava kirliliği: Fabrikaların bacalarından çıkan kimyasal gazlar, tozlar ve dumanlar havayı kirletir (Görsel 1.16). Fabrikalarda enerji ihtiyacı için yakılan yakıtlar, yapılan işlemden oluşan kirleticiler, baca ile havaya atılarak kirliliğe neden olur. Bunu önlemek için temiz enerji kaynakları kullanılmalı, filtre sistemleri kurulmalı, geri dönüşümü mümkün olan ham maddeler kullanılmalı, personel çevre konusunda eğitilmeli, yeşillendirme çalışmaları yapılmalı, teknolojik yenilikler takip edilmeli ve uygulanmalıdır.

Trafikten kaynaklanan hava kirliliği: Ulaşım araçları günlük yaşantımızın bir parçasıdır. Her gün değişik şekilde yararlanılan motorlu kara yolu taşıtları, havaya verdikleri kirletici gaz ve taneciklerle çevreyi ve solunan havayı kirletir (Görsel 1.17).

Isınmadan kaynaklanan hava kirliliği: Özellikle büyük kentlerde ısınmadan kaynaklanan hava kirliliği kış döneminin başlaması ile birlikte artış gösterir. Kalitesiz yakıtların iyileştirilme işlemine tabi tutulmadan kullanılması, yakma tekniklerinin yanlış uygulanması ve kullanılan kazanların bakımlarının düzenli olarak yapılmaması başlıca nedenlerdendir. Bunların yanı sıra hızlı nüfus artışı ve kentlerdeki nüfus yoğunlaşması hava kirliliğini artırmaktadır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Sonuç Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 21 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!