Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Sonuç Yayınları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 57

“9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 57 Sonuç Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 57

Sigara bağımlılığından kurtulmada destek sağlar.
İnsülin aktivitesinin kontrolünü sağlayarak kan şekerini düzenler.
Vücudun su, tuz, mineral kullanımını dengeler.
Metabolizmayı hızlandırır ve kilo kontrolünü sağlar.
Damar yapısını etkileyerek beyne olan kan akışının artışına bağlı olarak erken bunama ve unutkanlık gelişim riskini azaltır.
Beyin damar hastalıkları gelişim riskini azaltır.

Fiziksel aktivitelere katılımla birlikte bireylerin, başkalarıyla ilişki kurma isteği, yalnız kalma korkusu ve sosyal bir varlık olma ihtiyacı da en az sportif ve sağlıklı olma isteği kadar önemlidir. Aynı zamanda fiziksel ak- tiviteler, irade kontrolü, başarma azmi, ilerleme isteği gibi duyguları insanlara vererek yine insanın içgüdüsünde var olan yıkıcı, saldırgan, kırıcı, tahammül edilemeyen dürtülerini pozitif hâle getirir. Fiziksel aktiviteler, bireysel ve toplumsal gelişmenin yanında insanların kişilik kazanmasında da etkili bir olgudur (Görsel 1.52).

Psikolojik açıdan spor yapan bireylerde spor, haz alma ve mutlu olma duygusunu yaşatmaktadır. Çağımızın hastalığı olarak adlandırılan stresle başa çıkmada en önemli etken, fiziksel aktivitelere katılımdır. Bireylerin günlük yaşantıda karşılaştıkları monoton hayat tarzı ve anlayışını fiziksel aktiviteler yolu ile ortadan kaldırmak mümkündür. Bu aktivitelerle birlikte, bireylerin rahatlamasını ve gevşemesini sağlamanın yanı sıra kendilerini mutlu hissetmeleri ve bir şeyleri başarmış olmanın vermiş olduğu hazzı yaşamaları sağlanmış olur.

Sosyalleşme, toplumun bir parçası hâline gelme, kişinin aile, okul, çevre ve mesleki örgütler gibi içinde yer aldığı toplumsal kurumların, daha genelde yaşadığı kültürel ortamın kendisinden beklediği şekilde davranmayı ve diğer bireylerle uyum içinde yaşamayı öğrenme sürecidir. İnsan, etrafında bulunanların, her gün karşılaştığı sayısız olayların, kişilerin içinde bulunduğu koşulların, geleneklerin, yasaların, fiziksel ve sosyal çevrenin ve bunlar gibi daha pek çok etkenin etkisi altındadır. Fiziksel aktivitelere katılım, insanlara kişisel ve sosyal kimlik hissi ve grup üyeliği duygusu vererek onları bir araya getirir. Spor bu işlemi birçok yolla başarabilir. Sporun popülerliği, sosyal sınıf, ırk, cinsiyet ve yaş ayrımı gözetmeyen bir olgu olması, bireylerin sosyal rollerini daha kolay yerine getirmesini sağlar. Fiziksel aktivitelere katılım, ön yargıları yenmeye yardımcı olur ve bireylerin birbirlerine daha saygılı ve gerçekçi yaklaşmalarına katkı sağlar. Farklı alanlarda yapılan fiziksel aktiviteler sayesinde birey başka ortamlarda, başka kişilerden ya da başka düşüncelerden insanlarla iletişim içinde bulunur. Bu yönüyle fiziksel aktivitelere katılım, yeni dostlukların kurulmasına, pekiştirilmesine ve sosyal kaynaşmaya destek sağlar (Görsel 1.53).

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Sonuç Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 57 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!