Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Sonuç Yayınları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 70

“9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 70 Sonuç Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 70

Örneğin depresyon ve kaygı gibi bozukluklar daha çok kadınlarda görülürken madde kullanımı ve anti sosyal kişilik bozukluklarının erkeklerde görülme oranı daha fazladır. Kişilik bozuklukları vb. rahatsızlıklar sosyal sağlığı da olumsuz yönde etkiler.

Beden sağlığı: Beden sağlığının bozulması bireyleri zihinsel ve psikolojik olarak olumsuz yönden etkilediği gibi kronik rahatsızlıkları olanlar da zihinsel çöküntüye uğrayabilirler.
Kişisel alışkanlıklar: Özellikle ergen bireylerin düzenli spor yapmaları, herhangi bir sanat dalıyla uğraşmaları ya da sosyal sorumluluk projelerinde yer almaları gerek zihinsel gerekse sosyal açıdan daha sağlıklı olmalarında başlıca etkendir.
Aile: Sevgi, saygı ve huzur ortamının olduğu ailelerde yetişen bireyler her bakımdan daha sağlıklı yetişirler. (Görsel 1.66).
Yoksulluk: Yaşam koşulları insanları her yönüyle etkilemektedir. Yoksulluk genel olarak işsizlik, düşük eğitim seviyesi ve evsizliği beraberinde getirir.
Ağır ekonomik koşulların ya da işsizliğin olduğu toplumlarda hem suç oranı daha fazla olmakta hem de yaşanılan bölgede yetişen bireyleri birçok yönden olumsuz yönde etkileyebilmektedir.
Olağanüstü ya da zorlayıcı durumlar: Yangın, deprem, savaş, terör olayları gibi olaylar da bireyleri özellikle zihinsel açıdan zorlayabilir.

b. Zihinsel, Duygusal ve Sosyal Sağlık Açısından Ailenin Önemi

Ergen bireyin yaşamı boyunca çevresindekilerle ilişki kurma ve ilişkiyi sürdürme biçimi, içinde doğup büyüdüğü aile ortamında gözlediği ilişkilerden etkilenir. Başta anne ve baba olmak üzere ergen bireyin bakımı ve yetiştirilmesinde payı olan herkes onun zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimini biçimlendirir.

Ergenlik dönemine giren bireyler yaşadıkları fiziksel ve duygusal değişiklikler hakkında sorular sormak isterler. Bu konuları anne ve babalar ile konuşmak, ergen bireyler için her zaman kolay değildir. Birey değişiklik sonucunda yaşadıklarını ya da yaşayacaklarını herkesten önce ailesiyle paylaşmalı, her konuda en doğru bilgiyi ailesinden alacağını unutmamalıdır. Aile de bu durumda iletişime açık olmalıdır (Görsel 1.67 ve 1.68).

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Sonuç Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 70 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!