Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Sonuç Yayınları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 78

“9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 78 Sonuç Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 78

…bana yönelik kötü sözler içeren mesajlar göndermesi gelmektedir (Görsel 1.78).

Siber zorbalık yapanlar günlük hayatta söyleyemeyecekleri sözleri siber ortamda çok daha rahat ifade etmekte, öz güvenlerini tazelemekte, kimliklerinin belli olmamasına güvenerek çoğu zaman daha rahat hareket etmektedirler. Bazen de mağdur hakkında genel ağ ortamında dedikodu yaparak ya da mağduru rahatsız edecek özel resim ve bilgiler yayma yoluyla gerçekleştirmektedir. Yaygın siber zorbalık davranışlarından birisi de zorbanın genel ağ ortamından kendisini mağdur gibi tanıtıp onun adına başkalarına zorbalık yapmasıdır. Bu tür davranışların mağdurun cep telefonu ya da elektronik posta hesabını kullanarak gerçekleştirildiği görülmektedir. Bunlara ek olarak isimsiz çağrılar, virüslü e-postalar ve bir kişi ya da bir grubu karalamak için kısa mesaj ya da e-postaların gönderilmesi de diğer siber zorbalık davranışları arasında yer almaktadır.

b. Şiddetin Önlenmesinde Okul, Aile, Veli ve Öğrenci İş Birliğinin Gerekliliği

Şiddetin önlenmesinde gerek aileye ve öğrencilere gerekse okullardaki yönetici ve öğretmenlere çok fazla görev düşmektedir. Öncelikle okullarda suç ve şiddetten uzak ortamlar oluşturulmalıdır. Şiddet türüne bakılmaksızın şiddet olaylarının suç sayılması ve bunun için gerekli yasal altyapının oluşturulması gerekmektedir. Ayrıca okulda şiddet olayları ortaya çıkmadan önce şiddeti önleyici gerekli tedbirlerin alınması gerekir. Bunun için;

Okulda; öğretmen, öğrenci, veli ve diğer okul personeli arasında açık bir iletişim ve iş birliği yapılmalıdır. Akran zorbalığı ile karşılaşan öğrencinin ailesi detayları öğrendikten sonra okulda, sınıf öğretmeni ve rehber öğretmenle görüşerek nasıl tedbir alınacağına dair yöntemleri konuşmalıdır.
Öğretmenler çocukları hem derste hem ders dışındaki zamanlarda dikkatle gözlemlemeli, gruplaşmaları ve izole durumdaki öğrencileri incelemeli, gerekirse psikolojik danışmanlık vermelidir (Görsel 1.79).
Aileler çocuklarına daha çok zaman ayırmalı, zorbalık davranışlarına karşı dikkatli, özenli olmalı, ailelerin belli zaman dilimleri içerisinde çocuklarını üzen veya kızdıran arkadaşları olup olmadığını ve bu durumun nasıl olduğunu sormalıdır.
Okul çalışanlarıyla öğrenciler arasında güven verici ve destekleyici bağlar kurulmalıdır.
Okul ortamında şiddetin oluşmasına neden olabilecek fizikî ortamlar tespit edilmeli ve yeniden düzenlenmelidir.
Öğrencilerin, bulundukları ortam içinde gözlenmeleri, onların davranışlarındaki değişimin fark edilmesine ve problem çıkarabilecek olanların belirlenmesine yardımcı olabilir.
Okul etkinlikleri temelde sevgi, saygı, kabul görme, yardımseverlik ve eğlence ihtiyaçlarının doyurulmasına yönelik olmalıdır. Öğrenciler sosyal sorumluluk projelerine dâhil edilmelidir.
Öğrenciler kendilerini ifade etmeye cesaretlendiril- meli ve öğrencilerin görüşleri dikkatlice dinlenmelidir

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Sonuç Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 78 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!