Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 9. Sınıf Sonuç Yayınları Kimya Ders Kitabı Cevapları / 9. Sınıf Sonuç Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı

9. Sınıf Sonuç Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


9. Sınıf Sonuç Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “9. Sınıf Sonuç Yayınları Kimya Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Başak Aytül AVCI tarafından 223 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Cem ÜLKÜMEN tarafından yapılmış.

9. Sınıf Sonuç Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

1. Aşağıdakilerden hangisi bir bilim dalı değildir?
A) Kimya B) Simya C) Fizik D) Fizikokimya E) Biyokimya

  • Cevap: B

2. Aşağıdakilerden hangisi simya döneminde damıtma işlemlerinde kullanılmak üzere geliştirilmiş bir araçtır?
A) Beherglas B) Cam balon C) İmbik D) Büret E) Erlenmayer

  • Cevap: C

3. Aşağıdakilerden hangisi kimyanın bilim dalı olarak gelişmesinin başlıca nedenlerinden birisi değildir?
A) Deneylerde terazinin yaygın olarak kullanılması
B) Deneylerde sistematik bilgi birikiminin sağlanması
C) Deneylerde maddeler arasında sayısal ilişkilerin kurulması
D) Deneme yanılma yoluyla bilgilerin elde edilmeye çalışılması
E) Teorilerin deney sonuçları ile test edilmesi ve ilişkilendirilmesi

  • Cevap: D

4. Aşağıdaki kişilerden hangisi simya döneminde yaptığı deneysel çalışmalarda, günümüzde de kullanılan bazı kimyasal maddeleri sentezleyerek kimya biliminin gelişmesine katkıda bulunmuştur?
A) Câbir bin Hayyan B) Robert Boyle
C) Ebubekir er-Razi D) Democritus E) Antoine Lavoisier

  • Cevap: A

5. Aşağıdaki kimya disiplinlerinden hangisi kimyasal bir maddenin bileşenlerinin ayrılmasını, tanınmasını ve miktarlarının ölçülmesini inceler?
A) İnorganik kimya B) Analitik kimya
C) Organik kimya D) Biyokimya E) Fizikokimya

  • Cevap: B

6. l. Cevherden saf metaller veya alaşımlar üretir.
ll. Metal esaslı malzemeleri tasarlar ve geliştirir.
Yukarıda görev alanları verilen kimya ile ilgili meslek dalı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Eczacılık B) Kimya öğretmenliği
C) Kimyagerlik D) Kimya mühendisliği
E) Metalürji mühendisliği

  • Cevap: E

7. Aşağıdaki ifadelerden hangisi hem elementler hem de bileşiklerin özelliklerinden biridir?
A) Saf maddelerdir.
B) Aynı cins atomlardan oluşur.
C) Kimyasal sembollerle gösterilir.
D) Kimyasal formüllerle gösterilir.
E) Kendilerini oluşturan atomların özelliğini gösterir.

  • Cevap: A

8. • Co • CO • Ca • C • Cl
Yukarıdaki gösterimlerden kaç tanesi bir element sembolüdür?
A) 1 B)2 C)3 D) 4 E)5

  • Cevap: D
24
like
4
love
2
haha
0
wow
0
sad
1
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir